OpenAl'dan ayrılmıştı: Sam Altman Microsoft’a katılacağını açıkladı

Microsoft CEO'su Satya Nadella, LinkedIn'de paylaştığı bir gönderide, OpenAI'ın kurucu ortağı Sam Altman'ın Microsoft'a katılacağını ve şirket içi yapay zeka ekibine liderlik edeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta ayrılan OpenAI'ın diğer kurucu ortağı Greg Brockman'ın da Altman'a katılacağını belirten Nadella, Microsoft'un "iki üst düzey yöneticiye başarıları için gerekli kaynakları hızlı bir şekilde sağlama taahhüdünde bulunacağını" ifade etti.

Nadella, gönderisinde, "OpenAI ile olan ortaklığımıza bağlı kalarak, ürün yol haritamıza, Microsoft Ignite'ta duyurduğumuz her şeyle devam ederek yenilik yapma yeteneğimize ve müşteri ve iş ortaklarımıza destek olma becerimize güveniyoruz." dedi.

ChatGPT'de CEO Altman görevden ayrılmıştı

18 Kasım'da yapılan OpenAI açıklamasında, şirketin yönetim kurulunun Sam Altman'ın CEO pozisyonundan ve yönetim kurulundan ayrılacağını duyurduğu hatırlatıldı. Açıklamada, şirketin baş teknoloji yöneticisi Mira Murati'nin geçici olarak Altman'ın görevini üstlendiği belirtildi.

Ayrılık kararının, yönetim kurulu tarafından yürütülen inceleme sürecinin sonucu olduğu vurgulanan açıklamada, bu süreçte Altman'ın yönetim kuruluyla iletişiminde tutarlı bir samimiyetin bulunmadığı ve bu durumun Altman'ın görevlerini etkilediği ifade edildi.

Etiketler OpenAI Microsoft
Yorumlar
Kalan Karakter 800