Netflix, popüler bir özelliğini kaldırma kararı aldı

Dünyanın en popüler dijital içerik platformu Netflix, bir özelliğini daha kaldırma kararı aldığını duyurdu.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan dijital akış platformu Netflix, sürekli değişen bir içerik yelpazesi sunarak kullanıcı deneyimini güncel tutma çabasında. Son haberlere göre, şirket popüler eşleşme puanı özelliğini kaldırmaya karar verdi. 

Eşleşme puanı özelliği, izleyicilere film ve dizi seçenekleri arasında dolaşırken içeriklere yüzdelik bir puan atama imkanı tanıyordu. Bu özellik, kullanıcının tercihine uygun içerikleri belirlemek için bir puanlama sistemi sunuyordu.

Ancak, bazı kullanıcıların bu özelliği karmaşık bulduğu iddialarıyla, Netflix eşleşme puanı özelliğini kaldırmaya karar verdi. Şirket, bu özelliği yerine daha etkili bir sistem olan etiketleme üzerinde çalışıyor. Netflix'in New York Times'a yaptığı açıklamaya göre, etiketler, içerikleri tanımlamak ve kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak için önemli bir faktör.

Etiketler, genellikle tek kelimeden oluşmaktadır. Örneğin, bir film için "sürükleyici", "psikolojik" ve "merak uyandıran", ya da "gerçek suç" gibi etiketler kullanılabilir. Bu etiketler, içeriğin türüne ve özelliklerine göre özelleştirilecek, böylece kullanıcılara daha doğru ve kişiselleştirilmiş öneriler sunulacak.

Etiketler Netflix
Yorumlar
Kalan Karakter 800