Instagram'da bazı Filistinli kullanıcıların profillerinde "terörist" ibaresi çıktı!

Instagram, İsrail-Filistin gerilimi sırasında kullanıcıların görüşlerini paylaştığı bir platform haline gelmişti. Ancak Meta şirketine ait olan bu platform, bugün Filistinli kullanıcıların profillerinde yanlışlıkla eklenen ifade nedeniyle tartışmalara neden oldu.

Güncelleme:

Bazı kullanıcılar, diğer sosyal medya platformları gibi Instagram'da da Filistinli kullanıcıların profillerinde "terörist" ifadesinin göründüğünü rapor ettiler.

Arapçadan yapılan otomatik çevirilerde bu yanlış ifade görüldü.

Yukarıdaki ekran görüntülerinde, bir Filistinli kullanıcının profilinde Filistin bayrağı ve "Elhamdülillah" anlamına gelen Arapça bir yazı bulunduğu görülüyor. Ancak "Çevirisine Bak" butonuna tıklandığında, bu kısmın "Tanrı'ya şükürler olsun, Filistinli teröristler özgürlüğü için savaşıyor" şeklinde yanlış bir çeviriyle karşılandığı ortaya çıktı.

Bu teknik hata, sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu ve Instagram, bu tepkilerin ardından bir açıklama yaptı.

Instagram, kısa süre sonra bu teknik hatayı düzeltti. Artık otomatik çeviri, "terörist" ifadesini kullanmak yerine doğru bir şekilde "Tanrı'ya şükürler olsun" olarak çevriliyor.

Ayrıca, bir Meta sözcüsü yaşananlar sonrasında bir açıklama yaparak herkesten özür diledi: "Bazı ürünlerimizde kısa süreliğine uygunsuz Arapça çevirilere neden olan sorunu düzelttik. Bu olaydan dolayı içtenlikle özür dileriz."

Bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kasıtlı bir durum olabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Etiketler Instagram
Yorumlar
Kalan Karakter 800