Apple'dan göz sağlığını koruyan teknoloji: Ekranlar artık göz bozmayacak

Saatlerce tablet ve telefon ekranına maruz kalmanın gözleri bozduğunu hepimiz biliyoruz. Apple, bu soruna çözüm olarak göz mesafesini takip eden yeni bir teknoloji geliştirdi.

Güncelleme:

Amerika’da yapılan araştırmaya göre bir Amerikalı günde en az 4 saat akıllı telefonunun ekranı karşısında vakit geçiriyor. Bu süre Avrupa ülkelerinde ise 3 saat civarlarında. Bunun yanında tabletler, bilgisayarlar işin içerisine girince ekran karşısında geçirilen süre 7 hatta 8 saatlere ulaşıyor. Bu durum da göz bozukluklarına yol açıyor.

Apple, bu soruna bir çözüm sunuyor. Yeni iOS sürümleri ile gelecek olan “Göz Mesafesi Özelliği” çocuklarda miyop riskini azaltacak.

Sistem uyarı verecek

Apple’ın yeni özelliği, iPhone veya iPad’iniz ile gözleriniz arasında güvenli bir mesafe bırakmanızı teşvik edecek. Telefonu gözünüzle 30 santimetreden daha yakın tuttuğunuz anda sistem uyarı verecek. Bu sayede telefon ekranı ve gözleriniz arasındaki mesafe korunmuş olacak.

Bu, isteğe bağlı olarak açılan bir özellik ve Ayarlar menüsünden “Ekran Süresi” seçeneğine dokunduktan sonra karşınıza çıkan “Ekran Mesafesi” özelliğini aktif hale getirerek kullanabilirsiniz.

Etiketler Apple göz
Yorumlar
Kalan Karakter 800