Çocuklarınızın bütçe yapmasına yardımcı olacak adımlar

Çocuğunuzun tam zamanlı bir işi olmayabilir. Ancak temel bütçe becerileri, harcamaları planlamasına ve parayla ilgili uzun vadeli başarı için onu hazırlamasına yardımcı olur. İşte çocuğunuzun kendi bütçesini yapması için adımlar.

1. ÇOCUĞUNUZUN GELİRİNİ BELİRLEMESİNE YARDIMCI OLUN

Bir bütçe oluşturmanın ilk adımı, ne kadar para geldiğini belirlemektir. Çocuklar için bu, düzenli olarak aldıkları harçlıkları, yaptıkları işlerden elde ettikleri kazanç ve doğum günlerinde kendilerine verilen para anlamına gelir. Çocuğunuzun bir ay içinde eline geçen parayı toplamasını sağlayın.

2. GEREKLİ MASRAFLARI HESAPLAYIN

Gerekli harcamalar, düzenli olarak ödemeniz gereken gerekli maliyetler, olmazsa olmazlardır. Bir öğrenci için bu, sorumlu olduğu harcamalar anlamına gelir. Okulda yediği yemek, kırtasiye harcamaları gibi. Temel giderlerini belirlemek için bu harcamaları bir ay boyunca toplayın.

Daha sonra gelirden, giderlerini çıkarın. Bu, ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar parası olup olmadığını ve ne kadar para kaldığını gösterir.

3. EĞLENCELİ ŞEYLER HAKKINDA KONUŞUN

Gerekli harcamaları karşıladıktan sonra, kalan paranın onun hedefleri için birikim hesabına gitmesini sağlayın. Ona paranın sınırlı olduğunu ve hedefleri için birikim yapması gerektiğini açıklayın. Örneğin, şimdi istediği bir ayakkabıyı satın almanın daha büyük bir satın almayı ertelemek anlamına gelebileceğini söyleyin.

4. YARDIM EDİN 

Gençler, istedikleri bisiklet, oyun gibi bazı büyük harcamalarını hemen karşılayamayabilir. Bu durumda çocuğunuzun bir birikim hedefine nasıl ulaşacağını planlayın. Biriktirdiği her 100 TL için siz de 100 TL destek olun. 

5. BÜTÇEYİ DENGELEYİN

Çocuğunuza harcamaların geliri aşmaması gerektiğini öğretin. Fazla harcama yaparsa, harcamalarını azaltmanın veya geliri artırmanın yollarını aramasına yardımcı olabilirsiniz. 

Çocuğuma ne kadar harçlık vermeliyim? Çocuğuma ne kadar harçlık vermeliyim? O meşhur soru yeniden akıllarda. Çocuğuma ne kadar harçlık vermeliyim? Anneler-babalar, şimdi sıra sizde. Haydi kolları sıvayın.

 

Etiketler Bütçe Harçlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800