Türkiye'de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil Toyota C-HR banttan indi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin Sakarya'daki fabrikasında Türkiye'de üretilen ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR üretim hattından çıktı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Toyota'nın Türkiye'de 30 yıldır yatırım yapmaya, istihdama, araç üretmeye, ihracat yapmaya devam ettiğini söyledi.

Başarı hikayesinin bir tesadüf olmadığını belirten Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde uygulanan politikalarla Türkiye'nin küresel bir üretim merkezi, bölgesinde önemli AR-GE, lojistik merkezi haline geldiğini vurguladı.

Türkiye'nin dünyadaki yatırımlardan aldığı payı artırmak istediklerinin altını çizen Dağlıoğlu, "Bu bağlamda şirket yöneticilerini, ülkeye yatırımlarını artırmaya davet ediyoruz. Bu ülkede otomobil sektörünün ne kadar güçlü olduğunu, mobilite sektörünün geleceğe çok başarıyla ev sahipliği yapacağını biliyoruz. Sizin yeni teknolojiler, özellikle elektrikli araçlarda, hidrojenli araçlarda ve diğer alternatif yakıtlı karbon nötr araçlarda, Türkiye'de gelecekte yatırımlar yapmanızı bekliyoruz ve hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Burak Dağlıoğlu, üretim açısından 30 yıldır Türkiye'de aktif olan Toyota yöneticilerini ülkeye AR-GE, mühendislik ya da tasarım merkezi kurmaya davet etti.

Türkiye'de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil Toyota C-HR banttan indi resim: 0

İhracat artacak

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Erdoğan Şahin de 1990 yılında kurulan şirketin, geçen sürede yaptığı yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Çalışanların katkılarıyla her defasında yeni başarılara imza attıklarını işaret eden Şahin, "Yeni Toyota C-HR aracımızı devreye almak için çevreyle dost teknolojiler kullanarak 308 milyon avro yatırım yaptık ve toplam yatırım tutarımız 2,5 milyar avroya ulaştı.​​​​​ Yeni Toyota C-HR ile yeni ihracat pazarlarımız olacak. Artık Avustralya ve Yeni Zelanda'ya da Toyota Türkiye yapımı otomobiller ihraç edeceğiz. ​​​​​Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz toplam 50 milyar dolarlık ihracatımızı her geçen gün daha da artıracağız.​" ifadesini kullandı.

Üretim, ihracat, yatırım ve istihdam yoluyla Türkiye ekonomisinin başarılı geleceğine ve rekabetçiliğine katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Şahin, "Ne zaman ihtiyacımız olsa yakın ilgi ve yardımlarını esirgemeyen, önümüzü açan değerli katkıları ve destekleri için devletimize, başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın bakanlarımıza, Yatırım Ofisimizin değerli yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. ​​​​​​​​" dedi.

Toyota Motor Avrupa Başkanı Yoshihiro Nakata ise "Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin ileri mühendislik kabiliyeti, yüksek üretim kalitesi ve işbirliğiyle hayata geçirilen yeni Toyota C-HR'nin üretime başlamasının büyük heyecanı içindeyiz. Şarj Edilebilir Hibrit versiyonları ve TMMT'de üretilen bataryaları ile birlikte yeni nesil Toyota C-HR, Toyota'nın 2035 yılında Avrupa'da Sıfır Karbondioksit hedefine katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil Toyota C-HR banttan indi resim: 1

Katsumata, Toyota Türkiye'nin ülke istihdamı ve ihracatına katkısına değinerek şirketin yılda 200 bin araç ürettiğini, bunun yüzde 85'ini Avrupa'ya ihraç ettiğini söyledi.

Toyota Türkiye'nin 5 bin kişiyi istihdam ederek Sakarya ve çevre iller için de iş kaynağı olduğunu belirten Katsumata, firmanın, insan kaynaklarının gelişmesini ve teknoloji transferini de sağladığını anlattı.

 

Etiketler Toyota
Yorumlar
Kalan Karakter 800