Toyota'nın küresel satışları rekor seviyeye ulaştı

Toyota'nın küresel satışları Nisan-Eylül döneminde önceki yıla göre yüzde 8,3 artarak 5,6 milyon adede ulaşarak tarihi bir yüksek seviyeye ulaştı.

Japon şirket, mali yılın ilk yarısında küresel üretimini yüzde 10 artırarak 5,7 milyon adede çıkardı. Bu üretim, Daihatsu Motor Co. ve Hino Motors Ltd. gibi iştirakleri de içeriyordu.

Toyota ve Lexus marka otomobillerin satışları, Afrika'da yüzde 22'lik büyük bir artışla tüm bölgeler arasında öne çıkarken, Orta Doğu yüzde 17, Kuzey Amerika yüzde 9,4 ve Avrupa ise yüzde 7'lik artışlarla sırayla izledi. Ancak Tayland ve Endonezya gibi yerlerdeki ekonomik yavaşlama nedeniyle, Japonya dışında Asya'nın bazı bölgelerinde satışlar nispeten zayıf kaldı.

Toyota'nın Çin'deki satışları, tüketicilerin elektrikli araçlara yönelmesiyle yüzde 1'in altında bir artış gösterdi. Ancak şirketin Japonya'daki satışları, yarı iletken tedarikiyle ilgili sorunların hafiflemesiyle yüzde 34 arttı. Ayrıca, Toyota'nın elektrikli araç satışları altı aylık dönemde bir önceki yıla göre yüzde 38 artışla 1,8 milyon adedi geçti.

Yetersiz şarj ağı

Lexus Başkanı Takashi Watanabe geçen hafta düzenlenen Japan Mobility Show'da ülkedeki yetersiz şarj ağına değinerek, "Sayıları hala sınırlı, ancak Lexus'a özel şarj istasyonları için de bir program üzerinde çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. 

 

 
 

Etiketler Toyota
Yorumlar
Kalan Karakter 800