Tesla, seneye daha uygun fiyatlı elektrikli araçlar üretecek

Tesla'nın, elektrikli araç pazarında BYD'nin gerisinde kalmasının ardından, 2025 yılı ortalarında yeni nesil ve daha ekonomik fiyatlı araçlar üretme stratejisi izleyeceği bildiriliyor.

Tesla'nın 2025 yılında elektrikli araç pazarında öne çıkmak amacıyla yeni modeller üretmeyi planladığı belirtildi.  Şirket, bilgi sahibi kaynaklara göre, "Redwood" kod adlı bir elektrikli aracın üretimine başlamayı düşünüyor. İki kaynak, bu aracın kompakt crossover modeli olacağını ifade etti. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, uzun süredir markanın hayranları ve yatırımcıları arasında uygun fiyatlı elektrikli araçlar ve sürücüsüz robot taksilere olan ilgisini artırıyor.

Musk, yeni nesil ve daha uygun fiyatlı elektrikli araba platformları üzerinde çalışacak olan bahsi geçen araçları piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu modeller arasında, 25 bin dolarlık başlangıç seviyesi bir aracın yanı sıra daha uygun fiyatlı yakıtla çalışan ve giderek artan sayıda uygun fiyatlı elektrikli araçlar da bulunacak. Bu adımın, Tesla'nın rekabet avantajını sürdürmesine ve pazarda daha fazla müşteri kitlesine ulaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

En ucuz Tesla modelinin fiyatı ne kadar? 

Çinli BYD şirketi, 2023'ün son çeyreğinde Tesla'yı geçerek dünya genelinde en büyük elektrikli araç üreticisi olmuştu. Elon Musk, başlangıçta 2020 yılında 25 bin dolarlık bir araba üretme taahhüdünde bulunmuş, ancak bu planı bir süreliğine rafa kaldırmıştı. Şimdi ise Tesla'nın uygun fiyatlı elektrikli araçlar konseptini yeniden hayata geçirerek, daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etmeyi hedefliyor. Şu anda ABD'de satışta olan en ucuz Tesla modeli olan Model 3 sedanın başlangıç fiyatı ise 38,990 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Etiketler Tesla
Yorumlar
Kalan Karakter 800