Tesla Cybertruck Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Tesla'nın, elektrikli pickup modeli Cybertruck'ı küresel çapta satışa sunmaya hazırlandığına dair iddialar ortaya atıldı. Peki Cybertruck ne zaman Türkiye'ye geliyor?

Tesla'nın, elektrikli pickup modeli Cybertruck'ı küresel çapta satışa sunmaya hazırlandığına dair iddialar ortaya atıldı. İlk etapta öncelikli olarak Çin pazarını hedefleyen Tesla, bu adımda Çin'deki rakiplerinden önce davranmayı amaçlıyor. Tesla'nın Cybertruck'ı Türkiye pazarına ne zaman adım atacak sorusu ise henüz cevapsız kalmış durumda.

Cybertruck, ilk kez 2019'da tanıtıldı ve yaklaşık dört yıl süren geliştirme sürecinin ardından bu yıl Gigafactory Texas fabrikasında seri üretime başlandı. Kasım ayında ise ABD'deki ilk müşterilere sevkiyatlar gerçekleştirildi.

Tesla'nın planlarına dair bilgi sahibi kaynaklar, şirketin Cybertruck'ı global pazarlara sunma niyetinde olduğunu belirtiyor. Bu doğrultuda, Çin pazarının önemli olduğu ve Tesla'nın bu pazardaki trendlere uygun stratejiler geliştirdiği ifade ediliyor. Çin'de son yıllarda kamyon ve SUV satışlarında yaşanan hızlı büyüme, Tesla'nın bu pazarda etkin bir şekilde yer almasını sağlayabilir.

Cybertruck fiyatı ne kadar? 

Cybertruck'ın ABD'de bu yıl piyasaya sürülmesi, dikkat çekici tasarımı ve etkileyici performansıyla öne çıktı. Şu anda arkadan itişli, dört tekerlekten çekişli çift ve üç motorlu versiyonlar olmak üzere farklı seçenekler bulunuyor, fiyatlar ise 40 bin dolardan başlıyor.

Tesla, üç motorlu versiyonun sadece 3 saniyede 100 km/s hıza ulaşabileceğini iddia ediyor, bu da Cybertruck'ın beklenmedik düzeyde başarılı bir motora sahip olduğunu gösteriyor.

Cybertruck'ın Türkiye pazarına giriş yapma konusundaki belirsizlik devam ediyor. Ancak, Tesla'nın daha büyük pazarları hedeflediği düşünüldüğünde, bu durum şaşırtıcı olmayacak.

Tesla'nın Çin pazarı için sunacağı konfigürasyonlar henüz net değil. Ayrıca, ülkedeki fabrikalarda gerçekleştirilecek üretim, Cybertruck'ın Çin pazarında fiyat açısından daha erişilebilir olmasını sağlayabilir. Tesla şu anda Model 3 ve Model Y'yi Gigafactory Shanghai'de üretiyor.

Etiketler Tesla
Yorumlar
Kalan Karakter 800