Spor otomobil tutkunlarına müjde: Yeni Nissan Z Nismo tanıtıldı

Yeni Nissan Z Nismo, spor otomobil sevenlerin yeni gözdesi olacak... İşte Yeni Nissan Z Nismo modelinin özellikleri...

Güncelleme:

Nissan, 2021 yılında tanıttığı yeni Z modeli ile spor otomobil pazarına farklı bir hava getirdi. Şimdi ise ikonik 370Z modelinin halefi olan Z modelinin daha güçlü Nismo versiyonuyla adından söz ettiriyor.

Nismo, , standart modelde kullanılan çift turbo beslemeli V6 motorun yükseltilmiş bir versiyonu ile geliyor. Bu ünite 426 beygir güç ve 520 Nm tork üretebiliyor. Yani mevcut modele göre 20 beygir daha güçlü ve fazladan 45 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca bu motor, daha iyi bir soğutma ve ateşleme sistemi ile donatılmış.

Spor otomobil tutkunlarına müjde: Yeni Nissan Z Nismo tanıtıldı resim: 0

Yeni Z Nismo modelinin tasarımı 

Yeni Z Nismo modelinde, Fairlady 240ZG modeline gönderme yapan uzatılmış bir burun tasarımı dikkat çekiyor. Ayrıca aracın hava girişleri genişletilmiş, arka bölümde ise daha fazla yere basma kuvveti için belirgin bir spoiler eklenmiş. Özel Nismo versiyonunu vurgulamak adına aracın alt tarafında boydan boya kırmızı bir şerit de yer alıyor.

İç mekanda da kırmızı detaylar ön planda. Koltuklar ve dikişlerde kırmızı renk kullanılmış ve aynı detaylar dijital gösterge ve bilgi-eğlence sistemi ekranlarında da görülebiliyor. Ayrıca Nismo versiyonu için özel olarak tasarlanmış koltuklar ve direksiyon da iç mekana özgünlük katıyor.3

Spor otomobil tutkunlarına müjde: Yeni Nissan Z Nismo tanıtıldı resim: 1

5 farklı renk seçeneği

Nissan, yeni Z Nismo modelini 5 farklı renk seçeneği ile satışa sunacak. Bu renkler gümüş, kırmızı, siyah, inci beyazı ve Nismo’ya özel Gri olarak sıralanıyor.

Ancak otomobilseverleri biraz üzebilecek bir nokta, Nismo versiyonunun sadece otomatik şanzımanla sunulacak olması. Ancak yeni yazılım sayesinde 9 ileri otomatik şanzıman, iki kat daha hızlı vites değişimleri ve kalkış kontrolü özelliklerini sunuyor.

Spor otomobil tutkunlarına müjde: Yeni Nissan Z Nismo tanıtıldı resim: 2

 2021 yılında tanıtılan yeni Z modeli, spor otomobil pazarına taze bir soluk getirmiş ve şimdi Nismo versiyonuyla daha da dikkat çekecek gibi görünüyor.

Etiketler Toyota
Yorumlar
Kalan Karakter 800