Otomobilden alınan vergi gelirinde rekor! Türkiye'de fiyat ne kadar?

Rekor düzeye ulaşan vergilerde kasaya giren her 100 liranın 10 lirası araçlardan alınan ÖTV geliri oldu. İşte Türkiye pazarında otomobil fiyatları...

Euronews’un Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerinden derlediği sonuçlara göre Temmuz ayı itibarıyla bütçeye giren her 100 lira verginin 10 lirası araçlardan alınan ÖTV’den geldi. Böylece motorlu taşıtlar ÖTV’sinden elde edilen gelir son dört yılda %2’den yüzde 10 oranına çıkarak yeni bir rekora imza attı.

Motorlu taşıtlar ÖTV geliri geçen yılın tamamında 10,1 milyar dolar iken 2023’ün ilk yedi ayında bu miktar 9,8 milyar dolar olarak kayda geçti.

Geri kalan dört ayda otomotiv sektöründen alınan vergilerde hangi boyutta yeni rekorlara imza atılacağı merak konusu oldu.

En pahalı araç Türkiye'de

Kronikleşen yüksek enflasyon ve artan döviz kurlarının yarattığı ortamda tarihi fiyat artışları yaşayan otomobil pazarı, katlanan vergilerle ulaşılmaz bir boyuta ulaştı.

Türkiye, Avrupa pazarında en pahalı araç satışının yapıldığı ülke olarak kayda geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi Eurostat’ın verileri ele alındığında geçen yıl AB ülkeleri arasında 100 euro olan bir aracın satış fiyatı Türkiye pazarında 144 euro oldu.

 

Etiketler vergi
Yorumlar
Kalan Karakter 800