Otomobil masrafları cep yakıyor! En ucuz otomobilin aylık masrafı...

Yüksek otomobil fiyatları yanında, araçların bakımları ve aylık masrafları da cep yakıyor. Türkiye'nin en çok satan araçlarına sahip olan kişiler için aylık ve yıllık maliyetleri düşündüğümüzde, detaylar şu şekilde...

Güncelleme:

Son dönemde artan maliyetler, otomobil sahiplerinin sadece yeni araç alımını değil, mevcut araçlarını kullanmayı da zorlaştırıyor.

Araç sahiplerinin en büyük zorluk yaşadığı nokta genellikle araç satın alma sürecinde yapılan ödemeler. Ancak, satın alma sırasındaki ödemeler dışında, diğer harcamalar da önemli bir maliyet oluşturuyor. Bu harcamalar arasında özellikle akaryakıt fiyatları önemli bir yer tutuyor. 

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle, vatandaşlar bu konuyu yakından takip ediyor. Ancak, otomobil sahiplerinin karşılaştığı tek masraf akaryakıt değil. Araç bakım masrafları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik sigortası ve kasko fiyatları da tüketiciler için önemli maliyetler arasında bulunuyor. 

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'nin belirttiğine göre,  bu harcamaların bir araya geldiğinde, bugün en uygun fiyatlı otomobilin aylık rutin masrafının 7 bin liraya kadar ulaştığı belirtiliyor.

Orta segmentte bir araç için ise yaklaşık 10 ila 15 bin lira arasında bir harcama yapılması gerekiyor. 

Otomobil masrafları cep yakıyor! En ucuz otomobilin aylık masrafı... resim: 0

Kaynak: doviz.com

Etiketler araç bakımı
Yorumlar
Kalan Karakter 800