Mazda ve Tesla'dan elektrikli otomobiller için yeni karar! Aynı şarj adaptörü...

Mazda, 2025 yılından itibaren Tesla ile aynı şarj adaptörünü kullanabilecek. Yani, Tesla’nın öncülük ettiği NACS şarj noktası, Mazda’nın 2022 yılında kullanmaya başladığı CCS’nin yerini alacak.

Güncelleme:

Elektrikli otomobil sektörüne uyum sağlamaya çalışan Mazda, küresel standartlara ayak uydurma çabasında ve bu bağlamda Tesla'nın izinden gitmeyi planlıyor. Otomotiv devi, ABD'den başlayarak elektrikli araçları için şarj standartlarını Tesla'nın kullandığı Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) ile değiştireceğini duyurdu.

Mazda sürücüleri Tesla istasyonunu kullanabilecekler

Mazda, bu hafta yaptığı açıklamada, 2025 yılı itibarıyla elektrikli modellerinde yeni bir şarj portu geçişine gidileceğini belirtti. Tesla'nın öncülük ettiği NACS şarj noktası, Mazda'nın 2022'de benimsediği CCS şarj standardının yerini alacak. Bu değişiklikle birlikte Mazda kullanıcıları, NACS standardını benimseyerek ABD'deki 15 binden fazla Tesla Supercharger istasyonundan oluşan ağı kullanabilecekler.

Mazda ve Tesla'dan elektrikli otomobiller için yeni karar! Aynı şarj adaptörü... resim: 0

Bu kararın ilk etapta ABD'deki modelleri etkilemesine rağmen, Mazda'nın şarj standartlarını genişletmesi bekleniyor. Bu da demek oluyor ki, Mazda'nın tüm elektrikli araçları NACS şarj noktasını kullanacak ve Tesla Supercharger avantajlarından faydalanacak.

Şu anda GM ve Ford gibi birçok elektrikli otomobil üreticisi NACS standardını benimsemiş durumda. Bu standart, hem araç sahiplerinin kolayca şarj istasyonları bulmalarını hem de şarj maliyetlerinin düşmesini sağlıyor. Mazda da CCS standardına bağlı kalmama kararıyla dikkat çekiyor.

Ayrıca, Mazda'nın son yıllarda plug-in hibritlere odaklandığı ancak ilk NACS şarj noktasına sahip elektrikli araçlarını 2025 yılında piyasaya süreceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800