Elon Musk, milyarderler listesinde tahtını yine kaptırdı! Tesla hisseleri neden düşüyor?

Tesla hisselerinin sert düşüşüyle birlikte, Elon Musk milyarderler listesinde tahtını kaptırdı. Peki Tesla hisseleri neden düşüyor?

Geçtiğimiz hafta Tesla hisselerinde yaşanan sert düşüşün ardından Elon Musk, dünyanın en zengin kişisi unvanını önce Jeff Bezos'a, daha sonra da Bernard Arnault'a kaptırdı.

Elon Musk, dokuz haftalık bir sürenin ardından artık dünyanın en zengin insanı değil. Tesla hisselerindeki değer kaybı sonrasında Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde liderliğini kaybeden Musk, haftanın başında Amazon'un sahibi Jeff Bezos tarafından geçildi. Ancak eski Amazon CEO'su, 2021'den bu yana ilk kez yeniden kazandığı unvanla zirvede sadece birkaç gün kalabildi.

Perşembe günü dünyanın en büyük lüks ürün üreticisi LVMH'nin sahibi Bernard Arnault, 200 milyar doları aşkın net servetiyle dünyanın en zengin kişisi oldu, bu da Musk ve Bezos'u geride bıraktı. Musk'un şu anki net serveti 189 milyar dolar olarak belirlenirken, Bezos'un serveti 198 milyar dolar seviyesinde. Arnault'un net serveti ise 201 milyar dolar olarak kaydedildi. Musk ile Bezos arasındaki servet farkı bir dönem 142 milyar dolara kadar ulaşmıştı. Ancak Amazon ve Tesla hisselerinin zıt yönlü hareket etmesiyle bu fark kapanmış görünüyor.

Tesla hisselerinde düşüş

Son veriler, Tesla'nın geçen ay Çin'de en düşük satış rakamlarını elde ettiğini gösteriyor. Çin, Tesla'nın en büyük pazarı olarak bilinse de, Çinli elektrikli otomobil üreticileri arasındaki yoğun rekabet nedeniyle şirket zorlu bir dönemden geçiyor. Bu durum da şirketin hisselerinin değer kaybetmesine neden oluyor.

Ayrıca, bu hafta içinde Tesla'nın Berlin'deki fabrikasının yakınındaki elektrik trafosunun kundaklanması nedeniyle üretim durdu ve elektrik kesintisi yaşandı. Bu olay da Tesla'nın hisselerini olumsuz etkiledi.

Etiketler Tesla
Yorumlar
Kalan Karakter 800