Elektrikli otomobil bataryalarında devrim! 10 dakika şarj, 800 km menzil!

Günümüzün en büyük geliştirmeleri artık elektrikli otomobiller üzerine yapılıyor.

Güncelleme:

Günümüzün en büyük geliştirmeleri artık elektrikli otomobiller üzerine yapılıyor. Buna göre bilim insanları sürekli olarak geliştirmeler yaparken bu anlamda en büyük problem bataryalar olarak gözüküyor. Tüm üretici firmalar, batarya geliştirmelerine büyük önem veriyor. Hepsi adeta daha hızlı şarj ve daha uzun menzil için kıyasıya bir rekabet içerisinde. Ancak bu rekabette Panasonic ve Sila işbirliği birkaç adım öne geçti bile.

Elektrikli otomobillerde 10 dakika şarj ve 800 km menzil mümkün mü? Bu sorunun cevabı ise silikon bataryalarda saklıymış. Panasonic ve Sila işbirliği bu sorunun yanıtını buldu ve silikon batarya üretmeye başladı. Yapılan araştırmalardan sonra ise 10 dakika içerisinde şarj olan bu bataryaların tam 800 km menzile ulaşabilecekleri hesaplandı.

Panasoic & Sila el ele

Panasonic, Californiya merkezli şirket olan Sila işbirliğinde yeni bir elektrikli otomobil bataryası üretmeye hazırlanıyor. Buna göre ünlü üretici ve geliştirici firma bu anlamda yapılan araştırmalar, çalışmalar eşliğinde titan silikon anot tozu geliştirmeyi başardı. Teorik olarak 10 kat daha çok enerji yoğunluğu sunan bu geliştirmenin elektrikli otomobiller için bir devrim olabileceği konuşuluyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800