Elektrikli araçlarda dikkat çeken kusur! 7.000 araç geri çağrıldı! Audi ve Porsche…

Volkswagen’in göz bebeği markaları olan Audi ve Porsche’lerde dikkat çeken bir kusur tespit edildi. Elektrikli otomobillerde yangın dahi çıkartabilecek olan bu kusur sonrasında dağıtılan 7.000 tane Taycan ve e-tron GT geri çağrıldı.

Güncelleme:

Audi e-tron GT ve Porsche Taycan araçların bataryalarında dikkat çeken bir hata bulundu. Bu hatanın keşfi ile birlikte Almanlar hemen dağıtımdaki araçları geri çağırdı. Yangın riski nedeniyle çağrılan toplam araç sayısı ise şuan 6.676 adet.

Audi e-tron GT ve Porsche Taycan Aldıysanız Dikkat

Araçların geri çağrılma nedenleri arasında ise aslında elektrik tesisatındaki bir problem yer almıyor. Asıl çağrılma nedenleri bataryaya sıvı girişinin olması. Bu durum bataryaya eğer ki sıvı teması gerçekleşirse o zaman büyük ihtimalle yangın çıkar. Bu durumda araç içerisindeki kişilerin sağlıklarını ciddi anlamda tehdit eder.

Elektrikli araçlarda dikkat çeken kusur! 7.000 araç geri çağrıldı! Audi ve Porsche… resim: 0

Porsche aslında bu sorunu 2022 yılında tespit etti. Hatta bu araçların batarya kısımlarındaki yalıtım problemleri olduğuna dair bazı haberler çıktı. Ancak aradan geçen onca aydan sonra bazı bataryalara sıvı girişlerinin olduğunun gözlenmesi de bu haberlerin haklılığını ortaya koydu. Bunun ardından ise firma bu yalıtımı sağlamak adına Teroson kullanmaya başladı.

6.676 Aracın Bataryası Değişecek

Sürücülerden geri çağrılan 6.676 adet aracın bataryasının değiştirileceği ve yerine sızdırmazlığı sağlanan yeni bataryaların takılacağı belirtildi. Böylece sürücülerin can ve mal güvenliklerinin yeniden sağlanacağı ifade edildi.

Etiketler Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800