Çin otomobillerine talep artıyor! İşte en çok tercih edilen markalar...

Türkiye otomotiv sektöründe Çinli otomobil markalarının etkileyici bir yükselişi devam ediyor. Chery, bu yıl 35 bin 331 adetlik satış rakamıyla dikkat çekerek güçlü bir performans sergiledi.

 Karar gazetesinin Ali Yıldırım'ın haberi göre, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'ne (ODMD) kayıtlı olan Çinli marka sayısı 7'ye ulaşmış durumda ve bu markaların sunmuş olduğu model sayısı neredeyse 15'i bulmuş durumda.

Uzak Doğulu birçok markanın iç pazarına katıldığı bir dönemde, toplam 841 bin civarında otomobil satışı gerçekleşirken, bu 7 Çinli marka toplam pazarda yüzde 6'lık bir pay elde etti ve 51 bin adetten fazla otomobil sattı.

Yılın ilk çeyreğinden itibaren pazarda kendine yer bulan Çinli markaların grafikleri olumlu bir seyir izledi. Özellikle bulunurluk sorunları ve artan fiyat baskısının olduğu bir dönemde pazara katılan Çinli markalar, sektörde bir adım öne çıktı.

Çin otomobillerine talep artıyor! İşte en çok tercih edilen markalar... resim: 0

Chery ilk sırada

Yılın ilk 11 aylık dönemine bakıldığında, Chery 35 bin 331 adetlik satış rakamıyla dikkat çekerek güçlü bir performans sergiledi. MG, 11 bin 874 adetlik satışıyla onu takip etti. İlk üçe giren diğer markalardan Skywell ise 2 bin 541 adetle kendinden söz ettirdi. BYD, Leapmotor, Seres, Maxus ve Hongqi gibi markalar ise bin adetin altında satış rakamlarıyla bu başarıyı takip etti. Toplamda 51 binin üzerinde otomobil satışı gerçekleşti ve Çinli markalar otomobil pazarında yüzde 6'lık bir pazar payına ulaştı.

Etiketler Çin Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800