Bakanlık ve Sahibinden'den Togg ilanı uyarısı! Soruşturma başlatılacak

Togg'a yönelik manipülatif ilanlarla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, sarı sitelerde fahiş fiyatlarla Togg otomobilleri satışı gerçekleştiren kişilerin izleneceğini ve soruşturma başlatılacağını söyledi. Sahibinden.com da konuyla ilgili uyarılarda bulundu.

Güncelleme:

Türkiye'nin yerli otomobil üreticisi olan Togg'a yönelik manipülatif ilanlarla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, sarı sitelerde fahiş fiyatlarla TOGG otomobilleri satışı gerçekleştiren kişilerin izleneceğini duyurdu. Sahibinden.com da bu gelişmeye tepki olarak, ilan sayfalarına TOGG otomobilleriyle ilgili uyarılar eklemeye başladı.

Ticaret Bakanlığı ve Sahibinden.com, manipülatif Togg ilanları konusunda uyarılarda bulundu. Ticaret Bakanlığı, ilan sitelerinde Togg modelleriyle ilgili yasa dışı fiyatlandırmalar ve stoklanmış araç iddialarıyla ilgili inceleme başlattı. Bakanlık, ikinci el araçların sıfır fiyatıyla ilan verilmesi ve stoklanmış yeni araçların piyasaya sürülerek fiyatların düşürülmesi gibi manipülatif girişimlerle ilgili şikayetler aldığını bildirdi.

Bakanlık ve Sahibinden'den Togg ilanı uyarısı! Soruşturma başlatılacak resim: 0

Soruşturma başlatılacak

Sahibinden.com tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, sarı sitelerde normal fiyatlarla ilan açıp telefon görüşmelerinde yüksek fiyat artışları talep eden kişilere karşı soruşturma başlatılacağı belirtildi. Togg'a yönelik manipülatif girişimlerin önlenmesi ve yasal yollardan caydırıcı tedbirler alınması amaçlanıyor.

Ayrıca açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nın çabaları sonucunda yasa dışı ilanlarda yüzde 95 oranında azalma olduğu ifade edildi. Aynı zamanda, "Stoklanmış yeni araçların piyasaya sürülmesiyle ikinci el araç fiyatlarında ciddi düşüşler yaşandığı gözlemlenmiştir" denildi.

Kaçak Togg ilanlarına dair olarak, "Togg'un otomobil sektöründe öncü bir role sahip olduğu ve manipülatif ve aldatıcı girişimlere karşı Ticaret Bakanlığı tarafından gerekli hukuki yaptırımların kararlılıkla uygulanacağı ve caydırıcı önlemlerin hızla alınacağı" vurgulandı.

Etiketler Togg
Yorumlar
Kalan Karakter 800