Tüm zamanların en karlı filmleri

Film severler, büyük bütçelerle yapılmış bir filmi anında anlarlar. Ancak bazen, düşük bütçeli filmler öyle iyi olur ki, böylesine ucuza mal edileceklerini hayal etmek imkansızlaşır. Aşağıdaki 7 film tam da bunu anlatıyor!

Film severler, büyük bütçelerle yapılmış bir filmi anında anlarlar. Ancak bazen, düşük bütçeli filmler öyle iyi olur ki, böylesine ucuza mal edileceklerini hayal etmek imkansızlaşır. Aşağıdaki 7 film tam da bunu anlatıyor!

Bir film için büyük bütçeler ayırmak prodüksiyon değeri yaratmayı sağlasa da iyi fikir ve yetenekli kadro nihai farkı yaratırken, asıl belirleyici unsurlar olmuyor mu? Hadi şu listeye bir göz atalım:

1) Little Miss Sunshine (Bütçe: 8 Milyon $)

 Little Miss Sunshine, Sundance Film Festivali'nde prömiyeri yapıldıktan sonra Fox Searchlight Pictures'ın haklarını satın almasıyla tarihin en büyük satışlarından biri haline gelen 2006 yapımı dramatik bir yol filmi. 8 milyon dolar az bir değer olmasa da filmin getirisi söz konusu olduğunda benzerlerine nispeten son derece mütevazı bir değer.

Filmin yapımı 8 milyon dolara mal oldu ve gişe rakamlarıysa 101 milyon doları gösteriyordu. En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarları da dahil olmak üzere aday gösterildiği birçok ödül kazandı. Film eleştirmenler ve halk tarafından beğeniyle kabul gördü hatta ve hatta AFI Awards tarafından "Yılın Filmi" seçildi.

2) Eraserhead (Bütçe: 10,000 $)

David Lynch'in ilk uzun metrajlı filmi Eraserhead, 1977'de deneysel bir başyapıttır. Bu korku filmi, Los Angeles'taki Filmex Film Festivali'ndeki galasına sadece 25 kişinin katılmasının ardından, gişedeki 7 milyon doları aşan hasılatla ticari bir başarı hikayesine dönüştü.

Mütevazi galanın ardından, film, New York'ta 2 yıl, San Francisco'daysa bir yıl olmak üzere afişlerden inmedi ve 1978 ile 1981 yılları arasında Los Angeles'ta 3 yıl boyunca sinema salonlarında gösterildi. Gösterime girdiğinde olumlu ve olumsuz eleştirilerle karşı karşıya geldi, ancak 2004’te, Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından Ulusal Film Arşivi'nde korunmak üzere seçilmek için kültürel olarak yeterince önemli görüldü. Filmin yapımı sadece 10.000 dolara mal oldu.

3) Lost In Translation (Budget: 4 Million$)

Sofia Coppola'nın romantik draması Lost in Translation 2003 yılında gösterime girdi, 118,7 milyon dolarlık bir gelir elde ederken, yapım maliyeti yalnızca 4 milyon dolardı. Bu şahane film hem özel hem de ticari bir başarı olarak kabul edilir.

Eleştirmenler, yönetmen Sofia Coppola ve filmin yıldızları Scarlet Johansson ile Bill Murray'i ayakta alkışladı ve film, En İyi Orijinal Senaryo dalında bir Oscar, üç Altın Küre ve üç BAFTA Ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Bu karlı sinema harikasını :) çekmek Sofia Coppola'nın yalnızca 27 gününü aldı. Hem zamandan hem paradan tasarruf ;) 

4) Mad Max (Bütçe: 400,00 $)

Mad Max serisinin ilk filmi 1979'da piyasaya sürüldü ve dünyadaki tüm eleştirmenleri kutuplaştırdı. Yazar Stephen King de dahil olmak üzere birçok kişi tarafından ciddi şekilde eleştirilen bu kıyamet alameti, 400.000 Avustralya dolarına mal olduktan sonra dünya çapında 100 milyon ABD dolarının üzerinde para kazanarak hızla halkın takdirini kazandı.

Aksiyon ve gerilim içeren film Avustralyalı yönetmen George Miller'ın çıkış filmiydi ve 2015 Mad Max: Fury Road da dahil olmak üzere üç devam filmi ile kariyerini devam ettirdi. Film gelmiş geçmiş en karlı film olarak Uzun bir süre Guinness Rekorunu elinde tuttu.

5) Get Out (Bütçe: $4.5 Milyon)

Korku filmi Get Out, komedyen Jordan Peele'nin ilk yönetmenlik denemesiydi. Film beğenileri topladı ve Rotten Tomatoes'daki onay derecesi ise % 98.

2017'de vizyona giren ve başrollerini Daniel Kaluuya, Allison Williams ve Bradley Whitford'un paylaştığı film birçok ödüle aday gösterildi ve Peele'e En İyi Orijinal Senaryo dalında ilk Akademi Ödülü kazandırdı. Filmin 4,5 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesiyle net karı 124,8 milyon dolardı.

6) Rocky (Bütçe: $1 Milyon)

Rocky, birçok seyircinin kalbine eşsiz bir şekilde dokunan klasiklerdendir. 1976'da vizyona giren, Sylvester Stallone'un yazdığı ve başrol oynadığı film, alacak tahsildarı olarak çalışan iyi kalpli, işçi sınıfı bir boksörün yolculuğunu anlatıyor.

Film ciddi bir çıkış yaptı; kısa sürede değeri 225 milyon dolara yükselen filmin bunun yanında yalnızca 1 milyon doların biraz üzerinde bir maliyeti vardı. Rocky, eleştirmenlerin beğenisini de kazanarak 1976'nın en hasılatlı filmi ve Star Wars'tan sonra 1977'nin en hasılatlı ikinci filmi oldu. Bu klasik, 10 Akademi Ödülü adaylığıyla En İyi Film de dahil olmak üzere üçünün sahibi oldu.

7) Moonlight (Bütçe: 4 Milyon $)

Moonlight, 2017 Akademi Ödül Töreni’nde En İyi Film dalında ödül sahibidir. Tamamen Afro-Amerikan bir kadrodan oluşan LGBT dramasının hikayesi, Tarell Calvin McCraney'in yayınlanmamış yarı otobiyografik kitabına dayanıyor.

Film, toksik maskülenlik yaklaşımıyla ezber bozarken eleştirel ve ticari anlamda da beğeni topladı. Moonlight'ın üretim bütçesi yalnızca 4 milyon dolarken elde ettiği hasılat dünya çapında 65 milyon dolardan fazla!

Kaynak: https://screenrant.com/best-low-budget-movies-all-time-how-much-cost/

 

Beyin ve Para Yönetiminde Bilinmeyenler!Uzm. Dr. Kerem Dündar Beyin ve Para Yönetiminde bilinmeyenleri konuşmak için bu Pazar Moneye’lilerle buluşuyor!

 

 

Etiketler Film
Yorumlar
Kalan Karakter 800