Taylor Swift’in 2 milyar dolarlık servetinin hikayesi!

Taylor Swift henüz 34 yaşında olmasına rağmen kariyerinin en iyi yıllarından birini yaşıyor. Ekonomi dergilerine göre Taylor Swift’in kazancı 2024 yılında 2 milyar dolara yaklaşacak.

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv

Tüm zamanların en büyük hasılat rekorlarını kıran konserlere imza atan Swift’in kariyer yolculuğunu ve milyar dolarlık servetinin ayrıntılarını paradurumu.com editörleri sizin için derledi.

Eras Turu, Amerika Birleşik Devletleri’nde yalnızca stadyum konserlerini kapsayan altı aylık bir turdu. Hasılat rekorları kıran stadyum konserlerinin her biri yaklaşık 3 buçuk saat sürüyor. Bu konserleri sadece Swift severler değil Ice Spice'ten Aaron Rodgers'a kadar pek çok mega star da izledi.

7 temmuzda verdiği konserle ABD turunu tamamlayacağı düşünülen Swift, Eras turuna Los Angeles’i ekleyerek büyük bir sürpriz yaptı. Bu son ilaveyle Swift Amerika’da toplamda 21 şehirde 53 konsere imza atmış olacak. Taylor, kısa bir süre önce turnenin, Ağustos 2023'te Mexico City'den başlayıp Ağustos 2024'te Londra'ya kadar uzanan küresel bir turneye dönüşeceğini duyurarak Avrupa’dan Asya’ya kadar tüm hayranlarına bir sürpriz daha yaptı.

Swift'in rahat bir çocukluğu oldu. Babası Merrill Lynch için çalışıyordu. Swift ailesi onun müzik kariyerini sürdürmesine yardımcı olmak için Pensilvanya'dan Nashville’e taşındı. Ailesinin tüm imkanlarını seferber etmesiyle dünyanın en ünlü şarkıcısı olmanın ve milyar dolarlık bir servetin de ilk adımları atılmış oldu.

Taylor 2006'da henüz 17 yaşındayken “Tim McGraw” ile ilk kez gerçek bir müzik sahnesine çıktı Sonraki yıllar ise onun hızla zirveye çıktığı yıllar oldu. Hit şarkıları peş peşe geldi. Sekiz albümü tüm listelerde 1 numaraya çıktı ve rekorlara imza attı. 

The Hollywood Reporter'a göre, albümlerin tüm müzik otoritelerini şaşırtan ilk hafta satışları şöyle oldu:

Folklore: 846.000
Lover: 867.000
Reputation: 1.24 milyon
1989: 1.287 milyon
Red: 1.208 milyon
Speak Now: 1.047 milyon
Fearless: 592.000
Midnights: 1.9 milyon

Amerika’da yayınlanan raporlara göre son yedi yıl içinde hiç bir albüm ilk hafta satışlarında bu rakamlara ulaşamadı.
Grammy web sitesine göre Taylor, son düzenlediği Eras turnesinde,ABD turnelerinde en yüksek hasılat yapan kadın sanatçı rekorunu kırdı ve 345 milyon dolar hasılat elde etti.

Taylor'ın Mart 2024'te Singapur'da çıkacağı konsere kadar Meksika ve Avrupa turneleriyle birlikte 1 buçuk milyar dolarlık bir hasılata ulaşacağı tahmin ediliyor.

Saygın ekonomi yayın organlarından Bloomberg'e göre, bu güne kadar hiçbir turne bu hasılat rakamına ulaşamadı. Ayrıca bu rakamlar Taylor'ın sadece konser gelirlerini kapsıyor. T-shirtler, posterler ve diğer ürünlerden gelen elde edilecek gelirle rakamlar tahminlerin çok üzerinde olacak.

Bunun dışında, Swift müzik platformlarından büyük miktarda gelir elde ediyor. Forbes'a göre Swift, 2020'de sadece Spotify’dan 12 milyon doların üzerinde, Apple Music'ten 9 milyon doların üzerinde para kazandı. Taylor'ın 2023 itibarıyla net değeri Forbes dergisi tarafından 1.2 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Ancak, bu yılın sonunda veya 2024 ‘ün başında bu rakamın 2 milyar doları aşması bekleniyor. Eras Turu'nun getirisi, yeni albümlerinin satışları ve platform gelirleriyle birlikte bu rakamların daha da yukarı çıkması bekleniyor.

Taylor Swift'in başarısı yalnızca müzikal yetenek ve popülerliğiyle değil aynı zamanda, kendi işini yönetme konusundaki stratejik ve etkili yöntemleriyle de öne çıkıyor. Kendi markasını pazarlama konusunda da yatırımlar yapan Swift
sadece büyük bir müzik yıldızı değil, aynı zamanda başarılı bir iş kadını olma yolunda da sağlam adımlarla ilerliyor.

Etiketler serveti ünlüler
Yorumlar
Kalan Karakter 800