Gişede en çok kazandıran filmler

2022 yılında gişede en çok kazanan filmleri açıklandı. "Top Gun: Maverick" filmi, 1,488 milyar dolarlık gişe hasılatıyla listenin ilk sırasında yer aldı.

1 10 1- Top Gun: Maverick
1- Top Gun: Maverick

Hasılat: 1,488 milyar dolar

Yönetmen: Joseph Kosinski

Maverick, pilot Pete “Maverick” Mitchell'in hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası yaşananlara odaklanıyor. Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete “Maverick” Mitchell, donanmaya verdiği 30 yıllık başarılı hizmetin ardından, test pilotu olarak sınırları zorlar. Kendisini karaya bağlayacak herhangi bir görevden uzak durmak isteyen Maverick, kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi özel bir görev için eğitirken bulur. Hem belirsiz bir gelecekle hem de geçmişindeki anılarıyla karşı karşıya olan Maverick, gitmek zorunda olduğu görev nedeniyle en büyük korkularıyla yüzleşmek zorunda kalır.

2 10 2- Avatar: The Way of Water
2- Avatar: The Way of Water

Hasılat: 1,100 milyar dolar

Yönetmen: James Cameron

Avatar serisinin 2009 yılında küresel bir fenomen haline gelen devam halkası; bu defa James Cameron'un yaratmış olduğu öykü evreninin hem kökenlerine iniyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor. Avatar'da yaşanan olaylardan birkaç yıl sonra Jake ve Neytiri Pandora'da kendi ailelerini kurmuştur. Ancak onlar evlerini terk etmek zorunda kalır. Bu yüzden Jake ve Neytiri, suyun yüzeri ve altı dahil olmak üzere Pandora'nın dışındaki yerleri keşfetmeye başlar.

3 10 3- Jurassic World: Dominion
3- Jurassic World: Dominion

Hasılat: 1,1 milyar dolar

Yönetmen: Colin Trevorrow

Özet: Hakimiyet, ikinci film sonunda tutuldukları yerden dünyaya yayılarak hayatta kalmayı başaran dinozorlarla insanların tarihte ilk defa bir arada yaşadığı bir dönemi anlatıyor. Nublar'ın yok edilmesinden dört yıl sonra artık dinozorlarla insanlar birlikte yaşayıp, avlanmaktadır.

4 10 4- Doctor Strange in the Multiverse of Madness
4- Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Hasılat: 955 milyon dolar

Yönetmen: Sam Raimi

Çoklu Evren Çılgınlığında, eski ve yeni mistik müttefiklerinin yardımıyla bilinmeyene yolculuk eden Doktor Strange'in macerlarını konu ediyor. Gizemli yeni bir düşmanla karşı karşıya olan Doktor Strange, bu süreçte Çoklu Evrenin akıllara durgunluk veren ve tehlikeli alternatif gerçekliklerini kat ediyor. "Doktor Strange"in devam halkası olan yapımda Sherlock dizisindeki kurgusal dedektif rolü ile ünlenmesinin ardından Wikileaks: Beşinci Kuvvet, Bilinmeze Doğru Star Trek ve The Imitation Game: Enigma gibi yapımlarda karşımıza çıkan Benedict Cumberbatch ünlü Doktor Strange'e bir kez daha hayat veriyor.

5 10 5- Minions: The Rise of Gru
5- Minions: The Rise of Gru

Hasılat: 939 milyon dolar

Yönetmen: Kyle Balda

zet: Gru'nun Yükselişi, intikam almak için zorlu bir maceraya atılan Stuart, Kevin, Bob ve Gru'nun hikayesini konu ediyor. Stuart, Kevin ve Bob bir süpermarketten muzlarını alamadıkları için oldukça sinirlidir. Bu duruma çözüm bulmak isteyen ekip, Beyaz Saray’a doğru yola koyulurlar. Durumu şikayet etmek için Beyaz Saray’a geldiklerinde ise kendilerini kapının önünde bulurlar. Kovuldukları için şaşkın ve bir o kadar da sinirli olan Stuart, Kevin ve Bob, kendilerine yapılanların intikamını almak için ABD hükümetini devirmek için zorlu bir maceraya atılır. Bu maceralarında onlara Gru da eşlik edecektir.

6 10 6- Black Panther: Wakanda Forever
6- Black Panther: Wakanda Forever

Hasılat: 806 milyon dolar

Yönetmen: Ryan Coogler

Özet: Yaşasın Wakanda, uluslarını tehdit eden dünya güçlerine karşı savaşmaya hazır olan Queen Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye ve Dora Milaje'nin hikayesini konu ediyor. Kral T'Challa'nın ölümünün ardından, onlara müdahale etmeye çalışan dünya güçleri ortaya çıkar. Uluslarını bu tehdite karşı korumaya kararlı olan Queen Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye ve Dora Milaje, savaşmak için hazırdır. Hayatlarının bir sonraki bölümüne geçen Wakanda halkı, bunu benimsemek için çabalar. Bu sırada War Dog Nakia ve Everett Ross'un yardımıyla bir araya gelen kahramanlar, Wakanda Krallığı için yeni bir yol çizmeye çalışır.

7 10 7- The Batman
7- The Batman

Hasılat: 770 milyon dolar

Yönetmen: Matt Reeves

The Batman, suçluların kalplerine korku salan Batman'in Riddler isimli bir seri katille mücadelesini konu ediyor. Batman olarak iki yıl sokaklarda dolaşmak ve suçlulara korku salmak Bruce Wayne'i Gotham City'nin karanlığının kalbine sürükledi. Gizemli bir seri katil Riddler, şehrin seçkinlerini hedef alıp bir dizi sadist ve hain saldırı gerçekleştirdiğinde Batman, Riddler'in izini sürmeye başlar. İpuçlarınını peşinden giden Batman'in yolu bu süreçte Catwoman olarak bilinen Selina Kyle, Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot ve Carmine Falcone gibi karakterlerle kesişir. Batman kurduğu yeni ilişkilerin de yardımıyla suçluların maskesini düşürmek ve Gotham Şehri’ni eski huzuruna kavuşturmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

8 10 8- Thor: Love and Thunder
8- Thor: Love and Thunder

Hasılat: 760 milyon dolar

Yönetmen: Taika Waititi

Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü, tanrıları yok etmeye and içen Gorr the God Butcher'a karşı zorlu bir mücadeleye girişen Thor'un hikayesini konu ediyor. Thor, macera dolu hayatını ardında bırakarak, bu zamana kadar çıktığı yolculuklardan farklı olarak iç huzur yolculuğuna çıkar. Ancak onun huzurlu geçen emekliliği, Gorr the God Butcher olarak bilinen katilin ortaya çıkmasıyla kesintiye uğrar. Tanrıların yok edilmesini isteyen Gorr the God Butcher ile zorlu bir mücadeleye girişen Thor, bu süreçte Kral Valkyrie, Korg ve eski kız arkadaşı Jane Foster'ın yardımına başvurur. Ekip, Gorr the God Butcher amacına ulaşmadan önce onu durdurmak için zorlu bir maceraya atılır.

9 10 9- The Battle at Lake Changjin II
9- The Battle at Lake Changjin II

Hasılat: 626 milyon dolar

Yönetmen: Marco Mak

The Battle at Lake Changjin serisinin ikinci filmni. Çin Halk Gönüllüleri (CPV) askerlerini yeni bir görevde takip ediyor ve şimdi savaş alanı, Amerikan birliklerinin geri çekilmesi için önemli bi rol oynuyor.

10 10 10- Moon Man
10- Moon Man

Hasılat: 460 milyon dolar

Yönetmen: Chiyu Zhang

Dugu Yue, eski uçuş dinamikleri mühendis, Project United Nations Moon Shield ( BMS ) için bakım görevlisi olarak işe alındı, Dünya'yı "adında gelen bir asteroitten korumak amacıyla Çin hükümeti tarafından yönetilen bir operasyon "π". Plan, asteroiti parçalamak ve daha sonra kullanmak için Kozmik Grev Çekiçleri adı verilen bir grup yeni süper füze yerleştirmektir ayDünya'yı parçalarından korumak için. Lansmanlarından sekiz yıl sonra, Kozmik Grev Çekiçleri başarıyla "π" paramparça eder; ama füzelerden biri bir güneş fırtınası tarafından yoldan atıldı, asteroit parçalarının bir kısmını UNMS ay istasyonuna doğru bırakarak. Tesis aceleyle tahliye edilir ve kaos içinde Yue yanlışlıkla geride bırakılır. Son tahliye roketine binmek için çok geç geldiğinde, görünüşte tüm insanlığı yok eden Dünya'ya çarpan büyük bir parçaya tanık oluyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800