Gençlik ve Spor Bakanlığından gençlere: ücretsiz Müzekart GNS!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak gençlere yönelik Müzekart uygulamasının tekrar başladığını açıkladı. Proje kapsamında gençler, 300'den fazla müze ve ören yerini ücretsiz görebilecek. İşte ‘‘ücretsiz müzekart nasıl alınır? Müzekart başvurusu nasıl yapılır?’’ sorularının cevabı...

Güncelleme:


Bakan Bak, 18- 25 yaş arası gençlerin ücretsiz bir Müzekart edinecekleri projenin başladığını sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Bak, "Gençler, Müzekart GNS bu yıl da ücretsiz olarak hizmetinizde. Genç Ne Sever Platformumuzla gönlünüzden geçenleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz." açıklamasını yaptı. Geçen sene, "Genç Ne Sever" Platformu kapsamında hayata geçirilen ve 1 Temmuz 2022- 1 Ekim 2022 tarihleri arasında uygulanan Müzekart GNS projesinden 325 bin genç faydalanmıştı.
 


Müzekart nedir?
 


Müzekart, Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan müze ve örenyerlerine bir yıl boyunca erişim imkânı sağlayan ve yıllık güncellenmesi gereken bir akıllı karttır.
Müzekart, Türkiye'deki birçok müzede ve ören yerinde geçerli olup, kültürel ve tarihi mirası keşfetmek isteyen ziyaretçilere bir dizi avantaj sunar. Kart sahipleri, müzeleri ücretsiz veya indirimli olarak ziyaret edebilir ve bazı özel etkinliklere veya sergilere öncelikli erişim hakkına sahip olabilirler.
 
 


Müzekart ne işe yarar?
 


Müzekart sahipleri, Türkiye'deki birçok müzeye ve ören yerine ücretsiz veya indirimli olarak giriş yapabilirler. Müzekart, müzeleri ziyaret ederken bilet işlemleri sırasında vakit kaybını engeller. Kart okutularak hızlıca giriş yapılabilir, böylece müzelerin keşfine daha fazla zaman ayırma şansı elde edilecektir.
 


Müzekart GNS nedir?
 


Müzekart GNS 18-25 yaş arasındaki gençlere “Genç Ne Sever” platformu tarafından hediye edilen, Müzekart ile gezilecebilecek sayısı 300’ü aşan müze ve ören yerini 13 Temmuz - 13 Ekim tarihleri arasında ziyaret edebilme imkânı sağlayan bir dijital karttır. Müzekart GNS platformu Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gençlere çeşitli avantajlar sağlamak adına hayata geçirilmiştir.
 


Müzekart GNS nasıl alınır?
 


Müzekart GNS için şu internet sitesi üzerinde bulunan; ad- soyad, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası, telefon, e-posta adresi, şifre ve fotoğraf bilgilerinden oluşan ‘‘Kayıt Formu’’ eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Paylaşılan bilgilerin doğruluğu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden kontrol edilmektedir. Sisteme girilmiş olan bilgilerin kontrolü sağlandıktan sonra katılımcı süreçle ilgili sisteme girdiği e-posta adresi üzerinden bilgilendirilecektir. Katılımcının e-posta adresine bilgilendirme ve yönlendirme amacıyla bir e-posta iletilecektir. Eş zamanlı olarak başvuru ekranında kaydınız başarılı mesajı görüntülenecektir. Katılımcı, Müzekart GNS dijital kartını kullanabilmek için ‘‘Türkiye’nin Müzeleri” mobil uygulamasını akıllı telefonuna indirmeli ve muzekartgns.com adresi üzerinden doldurduğu formda belirtmiş olduğu e-posta adresi ve şifreyle mobil uygulamaya giriş yapmalıdır.

Ücretsiz Müzekart GNS başvurusu yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Etiketler kültür sanat
Yorumlar
Kalan Karakter 800