Taksitli nakit avans kaldırıldı mı?

Kredi kartından nakit avans çekimine 'menkul kıymet' şartının gelmesinin ardından, bankaların nakit avans işlemlerini durdurduğu belirtiliyor. Taksitli nakit avans hizmeti tamamen sona erdi mi, taksitli nakit avans nasıl çekilir? İşte yanıtları...

Güncelleme:

Acil nakit para ihtiyacı duyanlar bir süredir kredi yerine, bankaların kredi kartlarından sağlanan taksitli nakit avans hizmetinden yararlanıyordu. Aylık yüzde 1.36 faizle kredi kartı limit oranında çekilebilen nakit avans hizmeti, piyasadaki en düşük borçlanma alternatiflerinden biriydi. Ancak seçim öncesi bankalar, nakit avans hizmetinde daralmalar uygulamaya başladı. Bazı bankalar, en yüksek kullandırılabilecek nakit avans tutarını düşürüp, en uzun vadeyi de 12 aydan 6 aya çekti. Bu gelişmelerin ardından da, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredi kartı nakit çekiminde bir değişikliğe imza attı.

Menkul kıymet tesisine ilişkin uygulama talimatını değiştiren Merkez Bankası, belirli bir limitin üzerinde kişisel kredi kartlarıyla yapılan nakit çekimi ve kuyum harcamalarını, kredi türüne göre yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi tuttu.

Menkul kıymet tesisi nedir?

Menkul kıymet varlığa dayalı menkul kıymet ya da kısa adıyla menkul kıymet, değiş tokuş edilebilir, devredebilir finansal değer taşıyan enstrümanlara verilen genel isimdir. Bankaların tabi oldukları muhasebe standartları ve kayıt düzeni esas alınarak, menkul kıymet tesisine tabi varlıklar, yurt içinde kullandırılan Türk lirası cinsinden nakdi kredilerden oluşmaktaydı. Yapılan değişikliğin ardından bankaların nakit avans işlemini sonlandırmaya başladığı öğrenilirken şikayet platformlarına mesaj gönderen birçok banka müşterisi yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

İşte o mesajlardan bazıları:

Halkbank mobil şubeden taksitli nakit avans çekemiyorum. Tüm bilgileri girip taksit sayısını seçmek isterken işlem başarılı diyerek sistem atıyor. Bu durum buradaki bazı şikayetlerde de mevcut. Şubeye gidip yapmaya çalıştım yine olmadı. Halkbank taksitli nakit avansı kaldırdı da biz mi bilmiyoruz. Öyleyse açıklasınlar uğraşmayalım biz de...

Yaklaşık 3 hafta önce Akbank'ın bir kampanyasından yararlanarak kredi kartı aldım. Kampanyaya göre Akbank mobilden müşteri olup kredi kartı alanlara 15000 TL 6 ay taksitli sıfır faizli nakit avans verilecekti. Kart uzun süre bana ulaştırılamadı. Kampanyanın müşteriye ulaşmayan kartlar için 31 mayısa kadar uzatıldığı çağrı merkezinden bildirilmişti. Kredi kartı, Akbank'ın çalıştığı becerikli (! ) kurye şirketi nedeniyle bugün bana ulaştı. Mobilden denediğimde nakit avans özelliğinin kapatıldığını gördüm. Çağrı merkezinden de belirsiz bir süre için bu hizmetin durdurulduğunu öğrendim. Ben bu avantajı için müşteri olup almıştım kredi kartını, mağdur edildim, telafi edilmesini istiyorum.

Akbank Kredi kartı nakit avans kısıtlaması nedir Allah aşkına. Kredi kartını hayatımızın her alanında kullanıyoruz nasıl böyle bir şeye sınır getirebiliyorsunuz. Günü gününe ödüyoruz. En kısa sürede düzelmezse kredi kartımı kapatacağım.

Yorumlar
Kalan Karakter 800