Yoksulluk sınırı 45 bin TL'yi aştı. İşte Türk-İş verileri...

Türk-İş'in Kasım ayına ait 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırması sonuçlarına göre, aylık gıda enflasyonu yüzde 2,49 seviyesine düştü. Açlık sınırı kasım ayında 14,025 TL'ye, yoksulluk sınırı 45,686 TL'ye çıktı.

Türk-İş'in Kasım ayındaki 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırması, gıda enflasyonundaki yavaşlama eğilimini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için gereken aylık gıda harcaması, yani açlık sınırı, Kasım ayında 14,025 TL'ye yükseldi.

Yoksulluk sınırı ise gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve diğer zorunlu aylık harcamaların toplamını içermekte olup, bu tutar Kasım ayında 45,686 TL'ye çıktı. Bekâr bir çalışanın 'yaşama maliyeti' ise aylık 18,239 TL olarak belirlendi.

Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin 'gıda için' asgari harcama tutarındaki artış, bir önceki aya göre yüzde 2,49 oranında gerçekleşti. Yıllık gıda enflasyonu ise yüzde 80,12 olarak kaydedildi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800