Volkswagen yeni elektrikli aracını piyasaya sürdü! Modelin adı SUV oldu!

Volkswagen'in (VW) 2002 yılından bu yana kulanılan ilk SUV modeli Touareg, üçüncü nesli için güncellendi. Yeni Touareg, en pahalı modeli ile bayilere geldi. Yeni Touareg'den bu yıl 100, 2024’te ise 200 otomobil satışını hedeflediklerini kaydetti. İşte tüm detaylar...

Güncelleme:

Volkswagen Genel Müdürü Gino Bottaro yapmış olduğu açıklamada, "Gösterişi sevmeyen, tam premium deneyim arayan, mütevazı olan hedef kitleye ulaşmayı planlıyoruz" dedi. 2024 yılında elektrikli ID.7 ailesi ve de diğer yeni modelleri Türkiye'ye tedarik edeceklerini bildiren Bottaro, bundan sonra sedan karoserde üretimine devam edilmeyen Passat adına özel bir çalışmaya imza attıklarını anlattı. Genel müdür Bottaro, elektrikli otomobillerini yüzde 10’luk ÖTV'de kalacak şekilde Türkiye’ye getirmek adına çalıştıklarını aktardı.

Volkswagen’den yeni seri otomobil

2026 yılına kadar toplamda 10 elektrikli otomobil üretmeyi planlayan Volkswagen 4'ünün 20 bin dolar aralığında olacağını ifade etti.
Volkswagen, Tesla ve BYD'ye uyum sağlamak adına Çin'de EV platformunu tanıtmayı hedefliyor. Otomobil üreticisi olan firma, pazarındaki alıcılarını geri kazanmak adına 20 bin dolardan başlayacak elektrikli araçlarını (EV) tanıtacak. Automotive News Europe verilerine göre, VW Çin patronu Ralf Brandstaetter geçtiğimiz günlerde gazetecilere vermiş olduğu röpörtajda demeçte, Çin pazarının "fiyat konusunda son derece hassas" olduğunu belirtti. Brandstaetter, Hefei'de bulunan yeni EV tesisi ziyareti esnasında, yeni platformun batarya, elektrikli tahrik ve de motor bakımından yerel Çinli alıcıların dikkatini daha çok çekeceği ve tercih edileceğini söyledi.

Volkswagen yeni elektrikli aracını piyasaya sürdü! Modelin adı SUV oldu!  resim: 0

Volkswagen liderliğini kaptırdı 

Volkswagen, alıcıları adına en yeni elektrikli araçları aramaya devam ettikçe Çin’de uzun süredir devam eden en fazla satış yapan marka unvanını 2023 yılının başında BYD’ye kaptırdı. 
Çin, Volkswagen’in en değerli pazarı ve kârının yarısını oluşturuyor. En fazla satan elektrikli modeli olan ID.3, bu yıl Çin EV’leri ortasında 22’de yer aldı. Düşük fiyatlar ise talebin artmasına yardım etti. Markanın ID.3 modelinin satışları temmuz ayında 2 bin 200’den 10 bine kadar ulaştı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800