UNICEF ve Netflix depremzedeler için gençlik merkezi kuracak

Şubat ayında merkezi Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, ülkedeki 11 ili ve yaklaşık 13 milyon kişiyi vurdu. UNICEF ve Netflix, buradaki gençleri sosyal hayata yeniden kazandırmak için gençlik merkezi kuracaklarını duyurdu.

Güncelleme:

UNICEF ve Netflix, 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı ikiz depremlerden ciddi şekilde etkilenen Türkiye'nin güneydoğusundaki Gaziantep ilinin Nurdağı ilçesinde ortaklaşa bir gençlik merkezi kuracak.

Altı aylık özel eğitim programı sunulacak

UNICEF Pazartesi günü yaptığı açıklamada, gençlik merkezinin depremlerden etkilenen gençlerin hayatlarını iyileştirmeyi, sosyal hayata yeniden kazandırmayı ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı hedefleyeceğini söyledi. Bu merkezde UNICEF, gençlerin yeni yetkinlikler kazanmalarını ve sosyal becerilerini geliştirmelerini sağlayacak altı aylık özel bir eğitim programı sunacak.

Çeşitli aktiviteler ve sosyal etkileşim olanakları

1.000'in üzerinde kişi kapasiteli merkez, genç dostu çeşitli aktiviteler ve sosyal etkileşim olanakları da sunacak.

Netflix ise film ve belgesel içeriklerinin merkezde gösterilmesini sağlayacak, gençlerin yaratıcı yeteneklerini geliştirecek atölyeler düzenleyecek ve finansmanın yanı sıra mentorluk da sunacak.

UNICEF Türkiye temsilcisi Paolo Marchi, 6 Şubat depremlerinin Türkiye'de çok sayıda genç için benzeri görülmemiş bir trajediye neden olduğunu söyledi.

UNICEF, Netflix ile işbirliği yaparak depremden etkilenen Nurdağı bölgesindeki gençleri desteklemeye ve gelişimleri için kritik olan yaratıcı beceriler kazanmalarına yardımcı olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler Netflix
Yorumlar
Kalan Karakter 800