Türklerin yatırım yoluyla göç başvurularında rekor artış

Uluslararası oturum ve vatandaşlık danışmanlığı şirketi Henley&- Partners Grup Başkanı Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının yüzde 200 arttığını belirtti.

Güncelleme:

2023 yılında Türk vatandaşların yatırım yoluyla başka ülkelere göç başvurularının bu yıl rekor kıracağı ileri sürüldü.

Ekonomim gazetesinin haberine göre, Türk vatandaşlarının yatırım yoluyla göç başvuruları, bu yılın ilk çeyreğinde, 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 200 oranında arttı.

Gazeteye konuşan Henley & Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekor kıracağını söyledi. Kaelin “2022’de aldığımız başvuru sayısını, neredeyse bu yılın ilk dört ayında yakaladık” dedi.

Yatırımcıların en çok ilgisini çeken programlar

Kaelin, 2023’te Türk yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği programların, “Portekiz Altın Oturum İzni Programı, İtalya Yatırım Yoluyla Oturum Programı, Saint Kitts ve Nevis Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı ve Grenada Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı” olduğunu söyledi.

İstanbul’a daha fazla yatırım kazandıracak

Henley & Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin Türkiye’nin bölgesel bir iş merkezi olduğuna dikkat çekerek İstanbul Finans Merkezi projesinin hayata geçmesi ve yeni teşviklerin yabancı yatırımcılar için giderek daha cazip hale gelmesi, İstanbul’a daha fazla yatırım ve yeni yetenek kazandıracaktır” açıklamasında bulundu. Kaelin, ayrıca “Türkiye’nin yatırım yoluyla vatandaşlık programına başvuran pek çok kişi, ülkenin sunduğu gayrimenkul getirileri ve doğrudan yabancı yatırımın arttığı ekonomik görünümüne de erişim sağlayacaktır” dedi.

Etiketler göç
Yorumlar
Kalan Karakter 800