SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ek zam çalışmasında sona gelindi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik ek zam çalışması başarıyla tamamlandı. En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren farklı senaryoların bulunduğu bu çalışma, önümüzdeki hafta gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Güncelleme:

TÜİK tarafından 3 Ocak'ta duyurulan yüzde 64,77'lik 2023 enflasyon oranı, memur ve emeklilerin maaş artış oranını belirledi. Memurlara ve memur emeklilerine yapılan yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 37,57'de kalması, genel beklentileri karşılamamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak

Bu beklentilere yanıt olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda başlatılan çalışmalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları önemli bir düzenleme için hazırlıklarını tamamladı. Mevcut en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olduğu durumu göz önünde bulunduran bu çalışma, gelecek Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Kabine değerlendirmelerinin ardından neticelendirilecek olan bu çalışma, kamuya açıklanacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

Etiketler SSK bağkur emekli Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800