SPK'den 37 internet sitesine erişim engeli

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de ikamet eden bireylere yurtdışındaki 37 internet sitesi aracılığıyla kaldıraçlı işlemler yapma imkanı tanımak amacıyla harekete geçerek, bu sitelere erişimi engellemek için hukuki süreci başlattı.

Güncelleme:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de ikamet eden bireylere yurtdışındaki 37 internet sitesi aracılığıyla kaldıraçlı işlemler yapma imkanı tanımak amacıyla harekete geçerek, bu sitelere erişimi engellemek için hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi. SPK, söz konusu internet sitelerinin yasalara aykırı bir şekilde kaldıraçlı işlem fırsatları sunduğunu ve yatırımcıları yüksek risk altında bıraktığını belirledi. SPK aynı zamanda, engellenecek 37 internet sitesinin listesini kurumun resmi internet sitesinde yayınladı.

Bu bağlamda SPK, yatırımcılara yasalara aykırı faaliyet gösteren internet siteleri üzerinden işlem yapmamaları konusunda uyarıda bulundu. Yatırımcılara, işlem yapmadan önce SPK'nın resmi internet sitesinden lisanslı aracı kurumların listesini kontrol etmeleri ve lisanssız aracı kurumlardan uzak durmaları konusunda tavsiyede bulunuldu.

Etiketler SPK
Yorumlar
Kalan Karakter 800