Samsung ASML hisse satışını başarıyla gerçekleştirdi!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics, Hollandalı yarı iletken ekipman üreticisi ASML'deki kalan hisselerini sattı.

Güncelleme:

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics, Hollandalı yarı iletken ekipman üreticisi ASML'deki kalan hisselerini elden çıkardı. Şirketin yakın tarihli bir dosyasında duyurulan bu hamle, geçen yılın dördüncü çeyreğinde gerçekleşti. Samsung, ASML'nin yaklaşık olarak %0,4'ünü temsil eden 1,58 milyon hissesini satışa çıkardı.

Samsung hisselerini azaltıyor!

Samsung Electronics, Hollandalı yarı iletken ekipman üreticisi ASML'deki hisselerini azalttı. Son dönemlerde yapılan duyuruya göre, Samsung'un ASML'deki %0,4'lük payını temsil eden yaklaşık 1,58 milyon hissesi satıldı. Satış öncesi, Samsung geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 1,17 milyon hisse satarak ASML'deki hisselerini azaltmıştı. Ancak, bu hisse satışlarına rağmen, Samsung ve ASML arasındaki işbirliği devam edecek.

Stratejik birlik mevcut!

Geçtiğimiz yıl, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un Hollanda ziyareti sırasında, Samsung ve ASML arasında ortak bir yatırım anlaşması yapıldı. Anlaşma kapsamında, Kore'de bir araştırma tesisi için yaklaşık 1 trilyon won yatırım yapılması taahhüt edildi. Dolayısıyla, Samsung'un hisse satışlarına rağmen, iki şirket arasındaki stratejik işbirliği devam ediyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800