Meteoroloji'den sarı alarm! Kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonunda 7 kent için sarı alarm verdi. İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da kar yağışı bekleniyor.

Güncelleme:

Ankara'nın çeşitli ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren kar yağışı ve yer yer karla karışık yağmur etkisini gösteriyor. Türkiye genelinde ise soğuk ve yağışlı hava koşulları hakim. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Mart'a dair hava durumu raporunu yayınladı ve 7 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Güncel değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Ankara çevresi ile Mersin'in doğusunda yağışlı bir hava bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Ayrıca, Adana'nın doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevresinde yerel olarak güçlü yağışlar bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanabilirken, gece saatlerinde batı kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece düşmesi öngörülüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800