Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: İstanbullular dikkat!

Meteoroloji, İstanbul, Antalya ve birçok il için uyarılarda bulundu. Toplamda 4 il için turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İşte hava durumu raporu...

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 Şubat tarihine ait hava durumu raporunu açıkladı. Güncel değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop haricinde), Orta Karadeniz (Samsun haricinde), Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında ise yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Yağışlar nerelerde etkili olacak? 

Yağışların, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor. Bu durum, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi olumsuzluklara neden olabileceğinden, dikkatli ve tedbirli olunması hayati önem taşıyor. 

Ayrıca, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklenen rüzgarlar da dikkate alınmalı.

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan, bu bölgelerdeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800