Mahfi Eğilmez "lokantalarda yer bulunmuyor" diyenleri eleştirdi

Mahfi Eğilmez kendi X hesabından "kriz yok" diyen düşük gelirli vatandaşlara tepki gösterdi.

Güncelleme:

   İktisatçı Mahfi Eğilmez, yüksek gelirli vatandaşlardan yola çıkılarak "alışveriş merkezleri dolu" söylemine karşı çıktı. Halkın tamamına bu durumun yayılmadığını belirten Eğilmez, yapılan karşılaştırmayı doğru bulmadığını aktardı.

   Yaptığı paylaşımla insanların ilgisini çeken Mahfi Eğilmez, "Toplumun en düşük gelirli kesimi, en yüksek gelirli kesimin yiyip içmesine, gezip tozmasına bakarak "AVM'ler dolu, trafik yürümüyor, lokantalarda kafelerde yer bulunmuyor, ne krizi?" diye soruyor. Sen gidebiliyor musun oralara deseniz bocalıyor ama yine aynı şeyleri söylüyor" ifadelerini kullandı.

Mahfi Eğilmez kimdir?

   1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun olan Mahfi Eğilmez, Gazi Üniversitesi'nde Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Finansmanı başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı. Hazine Müsteşarı olarak görev yapan Mahfi Eğilmez, buradan ayrıldıktan sonra Dünya Bankası'nda Türkiye'yi temsil etti. Çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Eğilmez, Altınbaş Üniversitesi'nde ders vermeyi sürdürmektedir.

Etiketler mahfi eğilmez
Yorumlar
Kalan Karakter 800