Mahfi Eğilmez, "kamu işçilerinin zam oranı..."

Mahfi Eğilmez, kamu işçilerinin zam oranına karşı çıktı ve yeni düzenlemeyle memurların oranıyla aynı olması gerektiğini savundu.

Güncelleme:

   İktisatçı Mahfi Eğilmez, kendi X hesabından kamu işçilerinin maaşlarına % 32,57 oranında zam yapılmasına karşı çıktı. Her kesimden tepki geldiğini belirten Eğilmez, zam oranının adil olmadığını vurguladı.

   Memurlarla kamu işçilerinin zam oranının aynı olması gerektiğini vurgulayan Mahfi Eğilmez, "Memurlara % 49,25 ücret artışı yapıldığı halde kamu işçilerine % 32,57 oranında ücret artışı yapılmış olmasına her kesimden tepkiler geliyor. % 49,27'lik artış bile son derecede yetersizken ciddi bir haksızlık yaratmış olan % 32,57'nin en azından % 49,25'e çıkarılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

   Gönderinin altına yapılan bazı yorumlar dikkat çekti.

Mahfi Eğilmez kimdir?

   1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun olan Mahfi Eğilmez, Gazi Üniversitesi'nde Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Finansmanı başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı. Hazine Müsteşarı olarak görev yapan Mahfi Eğilmez, buradan ayrıldıktan sonra Dünya Bankası'nda Türkiye'yi temsil etti. Çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Eğilmez, Altınbaş Üniversitesi'nde ders vermeyi sürdürmektedir.

Etiketler mahfi eğilmez
Yorumlar
Kalan Karakter 800