Kıdem ve İhbar tazminatları ne kadar olacak? İşsizlik maaşı…

Çalışma hayatının en çok dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi kıdem ve ihbar tazminatı olarak görülüyor.

Güncelleme:

Çalışma hayatının en çok dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi kıdem ve ihbar tazminatı olarak görülüyor. Buna göre çalışan bireylerin bir nevi güvencesi olarak karşımıza çıkan kıdem ve ihbar maaşlarında durumlar yavaş yavaş değişiyor. Tazminatların ne kadar olacağının çalışılan yıllarca belirlendiği ifade edilirken tüm bunların aynı zamanda dikkatli bir şekilde yapılmaya çalışıldığı ifade ediliyor.

Özel sektörde çalışan bireyler için kıdem ve ihbar tazminatları vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Buna göre özellikle ihbar ve kıdem tazminatı almak isteyen bireylerin her daim bazı şartları dikkatli bir şekilde takip etmesi gerekiyor. 2024 yılına girerken kıdem ve ihbar tazminatlarının da değişmesi bekleniyor.

Kıdem ve ihbar tazminatları artacak!

İhbar ve kıdem tazminatları asgari ücret için yapılacak olan zamlardan sonra artacak. Ancak bunun yanında işsizlik maaşının da artması bekleniyor. En azından bir asgari ücret ile sınırlı olacak tavana sahip olacak olan bu tazminatların sayısının hızla artması beklenenler arasında yer alıyor. Asgari ücret için ilk etapta %30 - %55 arasında bir zam yapılması bekleniyor. Bunun yanı sıra ihbar, kıdem ve işsizlik maaşlarına da o kadar zam yapılması hedefleniyor.

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması halinde en düşük işsizlik maaşının 6922 liraya, yüzde 55 zam yapılması halinde ise 8253 liraya çıkması bekleniyor. En yüksek işsizlik maaşı ise yüzde 30 zam ile 13 bin 845 liraya, yüzde 55 zam olması durumunda da 16 bin 507 liraya çıkması öngörülüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800