Kamu-Sen: Tüm memurların ek göstergeleri 3600'e çıkarılmalı

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, emekli memur maaşlarının belirlenmesinde kritik bir etken olan ek göstergenin önemine vurgu yaparak, birinci derecedeki tüm memurların ek göstergelerinin 3600'e çıkarılmasını talep etti.

Güncelleme:

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, emekli memur maaşlarının belirlenmesinde önemli bir faktör olan ek göstergenin vurgulanarak, birinci derecedeki tüm memurların ek göstergelerinin 3600'e çıkarılmasını talep etti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, temmuz ayında başlayan 8 bin 77 lira ilave ödemenin ocak ayında 12 bin 54 liraya yükseltildiğini hatırlattı. Kahveci, memur emeklilerinin aldıkları maaşın yüzde 45'i kadar aylık bağlandığını belirterek, ilave ödemenin emekli aylıklarını düşürdüğünü ifade etti.

'Çifte standart giderilmeli'

Kahveci, Ekim 2008'den önce ve sonra göreve başlayan memurların sosyal güvenlik ve emeklilik haklarının da aynı olmadığını dile getirdi. En düşük emekli aylığı miktarının farklı hesaplandığını aktaran Kahveci, "en büyük beklentilerinin, bu çifte standardın giderilmesi olduğunu" bildirdi.

Kahveci, kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 110 bin yardımcı hizmetler sınıfı personeli bulunduğuna dikkati çekerek, bu çalışanlar için görevde yükselme sınavı açılması ve söz konusu personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi talebinde bulundu.

Sözleşmeli personel çalıştırmanın istisna olmaktan çıkartılarak kamuda asıl istihdam şekli haline getirildiğini söyleyen Kahveci, kamuda asli ve sürekli görevlerin mutlaka kadrolu memurlar eliyle yapılması gerektiğini belirtti.

Kahveci, kamuda artan taşeron işçiliği uygulamasına da bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi. 


 
 
 
 

Etiketler kamu-sen emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800