Kahvaltının yıldızı olacak: Şefin sırrıyla sarımsaklı peynirli ekmek tarifi...

Sarımsak doğal bir antibiyotiktir ve yemeklerin lezzetli olmasını sağlar. Peki hiç sarımsaklı peynirli ekmek yediniz mi? İşte sarımsaklı ekmek yapmanın püf noktası...

Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, ıspanak ve peynirin muhteşem bir birlikteliği ile hazırlanan bu tarif, sizi mest edecek.

Görünümü börek gibi olan bu ekmeğin hazırlığı son derece basit ve hızlıdır. Hamurunu akşamdan hazırlayıp, sabahları bu enfes kokulu ve son derece lezzetli ekmeği kahvaltı için pişirebilirsiniz.

Sarımsaklı ekmek malzemeleri

Hamur için;

Süt -150 gr

Krema- 100 gr

Sıvı yağ -100 gr

Beyaz un- 450-500 gr

Tuz -10 gr

Toz şeker- 20 gr

Yaş maya- 12 gr

İç dolgusu;

Ispanak -200 gr

Mozzarella peyniri- 150 gr

Sıvı yağ -30 gr

Tuz, karabiber (Göz kararı)

Sarımsak- 2-3 adet diş

Üzerine sürmek için yumurta -1 adet

Kahvaltının yıldızı olacak: Şefin sırrıyla sarımsaklı peynirli ekmek tarifi... resim: 0

Sarımsaklı ekmek yapılışı

Tarife hamur işlemiyle başlıyoruz. Tüm malzemeleri geniş bir kabın içine koyarak iyice karıştırmanız gerekecek. Hamuru tamamen pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun ve ardından 2 saat boyunca mayalanmaya bırakın.

Eğer bu ekmeği kahvaltıda yapmayı planlıyorsanız, akşamdan hamuru hazırlayabilir ve sabaha kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Hamurumuz mayalanırken, dolgu malzememizi hazırlayacağız. Bunun için ıspanağı hızla haşlayın, ardından süzün ve içindeki fazla suyu sıkın. Sonra sarımsak, sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyin ve tüm malzemeleri bir blender kullanarak pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.

Kullanacağınız kalıbı hafifçe tereyağıyla yağlayın ve pişirme kağıdını yerleştirin. Hamurumuz kabardığında, yaklaşık 4-5 mm kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine ıspanaklı karışımı sürün ve peyniri serpiştirin. Daha sonra pizza kesici veya bıçak kullanarak kareler kesin.

Kareleri hamurun üzerine katlayarak akordiyon şeklinde düzenleyin ve hazırlanan kek kalıbına yerleştirin. Hamur kalıba yerleştirildikten sonra, ılık bir yerde 45-50 dakika kadar daha mayalanmaya bırakın.

Kahvaltının yıldızı olacak: Şefin sırrıyla sarımsaklı peynirli ekmek tarifi... resim: 1

Şimdi pişirme aşamasına geldik. Hamurun üzerine hafifçe çırpılmış bir yumurta sürün. Kalıbı, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin ve 30-40 dakika pişirin. Üzeri güzelce kızardığında, harika bir aroma yayılacaktır.

Bu tür ekmeği sıcakken servis yapmak en lezzetlisidir. Soğuduğunda, mikrodalgada ısıtarak taptaze pişmiş gibi keyifle tüketebilirsiniz.

(LİUDMİLA S. BAKACAK)

Yorumlar
Kalan Karakter 800