İktisatçı Mahfi Eğilmez, kayıt dışı enflasyonu analiz etti

İktisatçı Mahfi Eğilmez, enflasyonu optik yanılsamayla ilişkilendirdi. Greedflasyonu yorumlayan Eğilmez, Türkiye'nin literatüre yaptığı katkıyı anlattı.

Güncelleme:

   İktisatçı Mahfi Eğilmez, kendi blog sayfasında "Kayıt Dışı Enflasyon" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Enflasyonu optik yanılsamayla ilişkilendiren Eğilmez, merak edilenleri dile getirdi.

   Greedflasyonu tanımlayan Mahfi Eğilmez, TÜİK ile ENAG'ın TÜFE verileri arasındaki farktan dolayı oluşan kafa karışıklığını işaret etti. Örnek üzerinden konuya açıklık getiren Eğilmez, "Türkiye’de greedflasyon mu var yoksa optik yanılsama mı?" sorusuna yanıt aradı. Ayrıca kayıt dışı enflasyonu da açıklayan Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin literatüre yaptığı katkıdan bahsetti.

   Eğilmez'in yazısının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mahfiegilmez.com/2024/03/kayt-ds-enflasyon.html

Greedflasyon nedir?

   Greedflasyon; üretici ve/veya satıcıların yüksek enflasyonun yarattığı ortamdan yararlanarak sattıkları mal veya hizmetlerin satış fiyatlarını enflasyonun da üzerine artırmalarıdır.

Mahfi Eğilmez kimdir?

   1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun olan Mahfi Eğilmez, Gazi Üniversitesi'nde Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Finansmanı başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı. Hazine Müsteşarı olarak görev yapan Mahfi Eğilmez, buradan ayrıldıktan sonra Dünya Bankası'nda Türkiye'yi temsil etti. Çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Eğilmez, Altınbaş Üniversitesi'nde ders vermeyi sürdürmektedir.

Etiketler mahfi eğilmez
Yorumlar
Kalan Karakter 800