İktisatçı Mahfi Eğilmez, ithalattaki düşüşü inceledi

İktisatçı Mahfi Eğilmez ithalat verilerini yorumladı. Eğilmez, düşüşün nedenlerini anlattı.

Güncelleme:

   İktisatçı Maahfi Eğilmez, kendi X hesabından ithalatın düşüşündeki nedenleri paylaştı. Yurt dışından altın alımındaki 3,9 milyar dolarlık azalmaya bağlayan Eğilmez, enerji ithalatındaki düşüşe de dikkat çekti.

   Cari açığın 7,9 milyar $ gerilediğini dile getiren Mahfi Eğilmez, "2024 Ocak ayında ihracat 2023 Ocak ayına göre 500 milyon $ artarken ithalat 7,7 milyar $ düştü. Bunda altın ithalatındaki 3,9 milyar $lık düşüş ve enerji başta olmak üzere diğer mallar ithalatındaki düşüş oldukça önemli etki yaptı. Bu gelişmeyle cari açık geçen yılın Ocak ayına göre 7,9 milyar $ geriledi." değerlendirmesinde bulundu.

   Eğilmezin gönderisine gelen bazı yorumlar:

Mahfi Eğilmez kimdir?

   1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun olan Mahfi Eğilmez, Gazi Üniversitesi'nde Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Finansmanı başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı. Hazine Müsteşarı olarak görev yapan Mahfi Eğilmez, buradan ayrıldıktan sonra Dünya Bankası'nda Türkiye'yi temsil etti. Çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Eğilmez, Altınbaş Üniversitesi'nde ders vermeyi sürdürmektedir

Etiketler mahfi eğilmez
Yorumlar
Kalan Karakter 800