İktisatçı Mahfi Eğilmez, enflasyonun nedenini ve çözüm yolunu anlattı

İktisatçı Mahfi Eğilmez, enflasyonun nedenini anlattı. Çözüm yolunu da sunan Eğilmez, yanılsamalara dikkat çekti.

Güncelleme:

   İktisatçı Mahfi Eğilmez, kendi X hesabından enflasyonun sebebinin üretici, satıcı, aracı veya ev sahibi olmadığını paylaştı. Asıl nedeni yanlış ekonomi politikaları olarak gösteren Eğilmez, eflasyonun talepten ya da maliyetten olmasının bunu değiştirmeyeceğinin altını çizdi.

   Çözüm yolu olarak beklentileri olumlu hale getirmeyi şaret eden Mahfi Eğilmez, "İster talep enflasyonu, ister maliyet enflasyonu isterse multiflasyon olsun enflasyonun nedeni satıcı, ev sahibi, üretici, aracı değildir. Enflasyonun tek nedeni yanlış ekonomi politikasıdır. Çözümü de doğru ekonomi politikası uygulamak, beklentileri olumlu hale getirmektir" değerlendirmesinde bulundu.

    Eğilmez'in gönderisine gelen bazo yorumlar dikkat çekti.

Mahfi Eğilmez kimdir?

   1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun olan Mahfi Eğilmez, Gazi Üniversitesi'nde Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Finansmanı başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı. Hazine Müsteşarı olarak görev yapan Mahfi Eğilmez, buradan ayrıldıktan sonra Dünya Bankası'nda Türkiye'yi temsil etti. Çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Eğilmez, Altınbaş Üniversitesi'nde ders vermeyi sürdürmektedir.

Etiketler mahfi eğilmez
Yorumlar
Kalan Karakter 800