İktisatçı Mahfi Eğilmez büyüme mucizesini açıkladı! GSYH'nin payı ne?

İktisatçı Mahfi Eğilmez, büyüme mucizesinin nedenlerini açıkladı. Eğilmez, GSYH'yi yükselten etkenleri farklı açılardan ele aldı.

Güncelleme:

   İktisatçı Mahfi Eğilmez, büyüme mucizesinin nedenlerini X hesabından paylaştı. GSYH'yi yükselten etkenleri farklı açılardan ele alan Eğilmez, yüksek enflasyona değindi.

   Baskılanmış kurun altını çizen Mahfi Eğilmez, "Büyüme mucizesi: Yüksek enflasyon cari fiyatlarla GSYH'yi şişirir. Baskılanmış kur USD cinsi GSYH'yi yüksek gösterir. Sığınmacıların GSYH'ye katkısı sayılır ama kendileri nüfusta sayılmaz. Böylece kişi başına gelir bir yılda % 23 artmış olur.
https://mahfiegilmez.com/2024/03/hissedilen-enflasyon-hissedilmeyen.html" ifadelerini kullandı.

   Eğilmez'in gönderisinin altına gelen yorumlardan bazıları şu şekilde:

Mahfi Eğilmez kimdir?

   1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun olan Mahfi Eğilmez, Gazi Üniversitesi'nde Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Finansmanı başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı. Hazine Müsteşarı olarak görev yapan Mahfi Eğilmez, buradan ayrıldıktan sonra Dünya Bankası'nda Türkiye'yi temsil etti. Çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Eğilmez, Altınbaş Üniversitesi'nde ders vermeyi sürdürmektedir.

Etiketler mahfi eğilmez
Yorumlar
Kalan Karakter 800