Google uyardı: Birçok hesap silinecek

Google aktif kullanılmayan hesapların silineceğini duyurdu. Peki Google'da hangi hesaplar silinecek?

Güncelleme:

Google, kullanıcı tabanını korumak amacıyla etkin olmayan hesapları silme kararı aldı. Aralık ayından itibaren Google Workspace, YouTube ve Google Fotoğraflar gibi hizmetlerde iki yıldır kullanılmayan hesaplar sunuculardan kaldırılacak. Bu karar, terk edilmiş hesapların güvenlik açığı oluşturma endişesinden kaynaklanıyor. 

Aktif olmayan hesapların güvenlik önlemlerine sahip olmadığı düşünüldüğünden, bu hesaplar "en az 10 kat" daha fazla risk taşıyor. Ele geçirilen bu hesaplar çeşitli kötü amaçlı faaliyetlere yol açabilir, örneğin kimlik hırsızlığı, spam e-posta paylaşımı ve zararlı içeriğin yayılması gibi.

Google hesapları aktif olarak kullanılmalı

Google, temizlik işlemine başlamadan önce kullanıcılara birden fazla bildirim göndereceğini belirtti. Şirket, öncelikli olarak en son giriş yapılmış hesaplara odaklanacak. Ticari veya eğitim kurumları tarafından kullanılan hesaplar, aktif olmasalar bile silinmeyecek.

Google'ın hesap silme politikası, kullanılmayan hesapların potansiyel güvenlik risklerini azaltmayı hedefliyor. Kişisel bilgilerini ve dijital varlıklarını korumak isteyen kullanıcılar, Google hesaplarını aktif bir şekilde kullanmaları gerekiyor.
 

Etiketler Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800