Fitch'ten emtialar için risk uyarısı!

Fitch Ratings, Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmaların, birçok ülkede yaklaşan seçimlerin ve bazı bölgelerde doğal kaynaklara dair artan düzenleyici belirsizliklerin, emtia piyasalarında jeopolitik ve politik riskleri tekrar gündeme getirdiğini açıkladı.

Güncelleme:

Fitch Ratings, 2024 yılı için emtiaların risk durumu konusunda bir uyarıda bulunduğunu açıkladı. Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, jeopolitik ve politika faktörlerinin 2024'te emtialar için başlıca risk unsurları olarak öne çıktığı belirtildi.

Açıklamada, petrol, gaz, bakır ve altın gibi emtiaların çoğu için jeopolitik risklerin fiyatları olumlu etkilemeye devam etmesinin beklendiği ifade edildi. Ancak, ekonomik büyümedeki düşüş ve önemli miktardaki yedek petrol kapasitesinin fiyat artışını sınırlayabileceği vurgulandı.

Fitch'in açıklamasında, petrol, bakır ve alüminyum gibi emtialardaki küresel talep artışının, küresel ekonomik büyümeyle birlikte ivme kazanmaya çalışan emlak piyasasının istikrarıyla birlikte, Çin'in yüzde 5'in altında kalması beklenen büyüme tahminine bağlı olarak 2024'te zayıflamasının beklendiği belirtildi.

Etiketler Fitch emtia
Yorumlar
Kalan Karakter 800