Faiz kararından vatandaş nasıl etkilenecek? Hangi fiyatlar faizle birlikte değişecek?

Türkiye cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Perşembe günü yaptığı açıklama ile birlikte faizleri 500 baz puan arttırdı.

Güncelleme:

Türkiye cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Perşembe günü yaptığı açıklama ile birlikte faizleri 500 baz puan arttırdı. Politika faizi de bu anlamda 35’ten 40’a çıktı. Bu artışların etkisi ile birlikte vatandaşa nasıl yansıyacağı da merak konusu oldu. İşte vatandaşın cebine girenler ve çıkanlar…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilerleyen dönemlerde de faiz artışının gelebileceğini sözlerine ekledi. 250 baz puan beklenen artışın 500 baz puan olarak gelmesi de buna işaret kabul edildi. Sıkılaşmanın artık tamamlanmaya başladığını da sözlerin ekleyen Şimşek, faiz oranlarının yükselmeye devam edebileceğini söyledi.

Faiz artışı vatandaşı nasıl etkileyecek?

Faiz artışı ile birlikte ihracatçılar için döviz, reeskont kredilerinde bir üst sınır belirlenecek. Kredi kartı kullanan kişiler için faiz hızla artıyor. Faiz artışlarından sonra pek çok kişi kredi kartı kullanamaz hale geldi. Üstelik faizleri ödemekte vatandaş zorlanıyor.

Bunun yanında bankalarda birikimlerini faize yatırarak değerlendiren çok fazla kişi var. Bankalar bu anlamda faize para yatırımının arttığını söylüyor. İlerleyen dönem için bir faiz artışı olmazsa eğer bu şekilde pek çok kişi parasını faizde değerlendirecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800