Evde mis gibi limonata yapmaya ne dersiniz? İşte enfes limonata tarifi...

Yaz aylarının en çok aranan içeceklerinden bir tanesi olan limonata artık yaz, kış fark etmeksizin her mevsim tüketiliyor. Sizler de evinizde tertemiz, mis gibi bir limonata yapmak istemez misiniz?

Güncelleme:

Sabah, öğle, akşam yemeklerinin yanında olmazsa olmaz muhakkak bir içecek sofrada bulunur. Ancak limonata sapsarı rengi, basit yapılışı ve lezzeti ile birlikte sizleri bambaşka bir dünyaya götürüyor. Eşinizin ve çocuklarınızın bayılacağı bu içeceği yapmakta son derece kolay. İşte mis gibi limonata yapılışı tarifi…

Limonata yapmak için gereken malzemeler

  • Limon (5 adet)
  • Su (5 su bardağı)
  • Şeker (isteğe göre)
  • Portakal (1 adet)
  • Nane (yarım demet)

Bu malzemeleri hazırladıysanız eğer kısa sürede limonata yapabilirsiniz. Limonata ile sofralarınızı şenlendirecek ve herkesin sizden tarifi istediğini göreceksiniz.

Limonata yapılışı

Öncelikli olarak limon ve portakalı kabuklarından ayırmalısınız. Ardından bu kabukları bir güzel rendeden geçirin. Üzerine isteğinize göre biraz şeker ilave edip iyice karıştırın ve ovun. Ardından ılık su ekleyin ve şeker çözünene kadar bekleyin. Bu işlem devam ederken siz bir yandan portakal ve limonların suyunu sıkın. Ardından bu suyu da karışıma ilave edin. Son olarak ise bu karışımı süzgeçten geçirin ve bir sürahiye aktarın.

Buzdolabında soğutmaya bıraktığınız limonatanızı çıkartınca üzerine hazırladığınız naneden koyun. Mis gibi limonatanız hazır.

Afiyet olsun…

Etiketler yemek tarifi tarif
Yorumlar
Kalan Karakter 800