Emekli çiftçilere 5 bin lira ikramiye talebi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründe faaliyet gösteren birçok çalışanın emekli olduğuna dikkat çekerek, emekli çiftçilerin 5 bin lira ikramiye hakkının korunması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, emekli çiftçilere emekli ikramiyesi verilmesini talep etti.

Bayraktar yazılı açıklamasında, 7464 sayılı Kanun'la, emekli olanlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verilmesinin hükme bağlandığını anımsattı.

'5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemeli'

Bayraktar, "Ülkemizde tarım sektöründe çalışan çiftçilerimizin yaş ortalaması 58'dir. Tarım sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu emeklidir. Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, tarım Bağ-Kur ve diğer meslek gruplarından emekli olan çiftçilerin, emekli olduklarında tarım arazilerini ve hayvanlarını satmadıklarını vurgulayarak, "Emekli olan çiftçilerimiz genel olarak en düşük emekli maaşıyla ayakta durmaya çalışırken, aynı zamanda arazilerini ekip, işleterek, ek kazanç sağlamaya çalışıyor. Çiftçilerimiz 7464 sayılı Kanun'la verilecek olan 5 bin lirayı almayı bekliyor." Dedi.

Etiketler emekli çiftçi
Yorumlar
Kalan Karakter 800