Eğlence sektörüne dev zam: Tiyatro, sinema, maç bileti fiyatları yüzde yüzü aştı

Enflasyon nedeniyle gelen zamların bir yenisi de sinema, tiyatro, konser, maç gibi etkinliklerin bilet fiyatlarına geldi. Bu zamlarla bilet fiyatları yüzde yüzden fazla arttı.

Güncelleme:

Sinema, tiyatro, konser, maç gibi etkinliklerin bilet fiyatlarına yüzde 100’ü aşan zam geldi.

Sinema biletlerinin tam ücretleri 150-175 TL arasında değişirken özel tiyatrolara oranla çok daha ucuz olan Devlet Tiyatroları’nda ise 1 Kasım itibarıyla tam bilet ücretlerine %25, öğrenci biletlerine ise yüzde 50 zam yapıldı. Öte yandan futbol maç bilet fiyatlarına da %340’ı bulan zam geldi.

Yüzde yüzü aşan zam

Yıl içerisinde birkaç kez zamlanan sinema, tiyatro, konser, maç gibi etkinliklerin bilet fiyatlarına yüzde 100’ü aşan zam geldi.

Sözcü'den Gülben Dikmen'in haberine göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından son açıklanan enflasyon verilerine göre, 2023 Eylül’de yıllık tüketici enflasyonu %61,53 iken, eğlence ve kültür harcamalarındaki yıllık enflasyon % 55,43 oldu. Eğlence ve kültür sanat etkinliklerine yansıyan fiyat artışları ise bu oranı geride bıraktı.

Harcamalar azaldı

Diğer bir yandan yüksek enflasyonun etkisiyle vatandaşların eğlence ve kültürel etkinlikler için yaptığı harcamalar da azaldı. TÜİK verilerine göre, Ocak 2023’te hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı kültür ve sanat harcamaları %8,70 olurken bu oran Eylül 2023’te %4,66’ya düştü.

İstanbul Planlama Ajansı’nın 4 Ekim’de yayımlanan Öğrenci Yaşam Maliyeti araştırmasına göre de bir öğrencinin kültür, sanat ve eğlence harcaması aylık %58,80 artı.

Etiketler Zam tiyatro sinema
Yorumlar
Kalan Karakter 800