Doğalgaz faturalarında sevindiren bir haber geldi! Satış tarifeleri artık sabit kalacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi aralık ayında doğalgaz satış tarifeleri üzerinde bir değişiklik yapılmayacağını paylaştı. Şirket resmi web sitesi üzerinde tarife tablosunu paylaştı. Paylaşılan tabloda sabit fiyatlar dikkat çekti.

Güncelleme:

Aralık ayında doğalgaz fiyatları değiştirilmeyerek enerji maliyetlerini bir istikrar kararı alındı. Artık satış tarifeleri sabit olacak. Açıklamalar yakından takip ediliyor. İşte doğalgaz faturaları ile ilgili tüm detaylar…

Doğalgaz faturaları yarıya düşecek

Doğalgaz fiyatı enerji sektörü tarafından son derece önemli bir konu olarak biliniyor. Doğalgaz üzerinde yaşanan fiyat artışları vatandaşın da işletmeler tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili son derece önemli bir gelişme yaşandı. Doğal gaz fiyatı 1000 metreküp adına 12.000 Türk Lirası şeklinde belirlendi.

1000 metreküp doğalgaz 4080 TL olacak

Boru hatları ile petrol taşıma anonim Şirketi mesken abonelerine özel olarak belirlediği sabit fiyat 1000 metreküp doğalgaz adına 4080 TL olarak belirlendi. Bu karar ile birlikte ev sahipleri enerji maliyetleri adına rahat bir nefes alacak.

Sanayi abonelerini özel olarak ise birinci kademede 1000 metreküp doğalgaz için 8549 TL, ikinci kademe adına da 11.374 TL olarak yeni bir tarife belirlendi.

Doğalgazın en sık tercih edilen ilk türlerinden biri olma sebeple fiyatlarının belirlenmesi sektör içerisindeki işletme be haneler adına önemli bir role sahip oluyor. Doğal gaz fiyatları üzerindeki çalışmalar sektörde dikkatle takip ediliyor. Elektrik üretimi yapan şirketlerin maliyet hesapları üzerinde etkili olacak doğal gaz fiyatı elektrik fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynuyor.

Ukrayna’dan sonra en düşük seviyede doğalgaz fiyatları belirlendi

Elektrik üretimi amaçlı olarak doğal gaz fiyatında 1000 metreküp adına 12.000 TL Türk Lirası şeklinde bir fiyat belirlendi. Her sektör içerisindeki paydaşlara maliyetlerini öngöre bilmeleri adına şeffaf bir bilgi sağlama çabası yastan şirketin web sitesinde bulunan açıklamaya göre fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanmakta olup ülkenin içerisindeki konutlarda uygulanan fiyatlar Ukrayna’dan sonraki Avrupa ülkeleri içerisinde en düşük seviyede seyrettiği belirtildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800