Dijital cüzdanlarla güvenilir, kolay ve pratik ödeme yapma dönemi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dijital cüzdan konusuna da el atıyor. Artık dijital cüzdanlarla kolay, pratik ve güvenilir bir şekilde ödeme yapılabilecek.

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dijital cüzdan konusuna da el atıyor. Artık dijital cüzdanlarla kolay, pratik ve güvenilir bir şekilde ödeme yapılabilecek. 

Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ve "Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının Bilgi Sistemleri ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcılarının Ödeme Hizmetleri Alanındaki Veri Paylaşım Servislerine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" resmi gazetede yayına girdi. 

Bu tebliğ ve duyuruya göre artık insanlar dijital cüzdanları daha etkin bir şekilde kullanabilecek. Sorunsuz, kesintisiz ve daha güvenilir bir şekilde kullanılabilecek olan dijital cüzdanlar yeni nesil ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bunun için elbette yer sağlayıcıları da bir takım düzenlemelere gitmek zorunda kalacak. İşte daha güvenilir bir şekilde dijital cüzdan kullanmanın detayları...

Karekod yöntemi geliştirilecek

Karekod yönteminin işyerlerinde daha fazla yaygın bir şekilde kullanılması da yine TCMB tarafından hedeflenenler arasında. Özellikle son zamanlarda bankaların da dijital bir ödeme kurumu olarak faaliyet göstermeye çalışması bu alanın düzenlenme ihtiyacını zorunlu hale getirdi. FAST TR karekod okumalarının hız kazanması ve ödemelerin daha hızlı, güveinlir bir şekilde yapılabilmesi için gereken karar da artık resmi gazete ilanı ile yürürlüğe girdi.

Değişikliğe göre, ödeme fonları ve elektronik para ihracı karşılığında alınan fonlar teminat olarak gösterilemeyecek, bu fonların bulunduğu hesaplar üzerinde blokaj, rehin ve benzeri takyidat tesis edilemeyecek.

Etiketler TCMB Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800