Çalışana yan haklar yolda

Yapılan bir ankete göre, şirketlerin yüzde 75’i gelecek yıl çalışanlarına yeni yan haklar sunacağını belirtiyor. Şirketlerin uygulamayı planladıkları yan haklar şunlar; tıbbi izin, yemek ücreti, yol yardımı, ücretli tatil, hayat sigortası, hediye çekleri, telefon, araç, eğitim ödenekleri…

MOTİVASYON ÇALIŞMALARI ANKETİ

İstihdam platformu eleman.net, şirketler ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirdiği yan haklar ve motivasyon çalışmaları anketinin sonuçlarını açıkladı. Çalışanlara mevcut yan hakların tatmin edici olup olmadığı ve motivasyon çalışmalarının yeterli olup olmadığına dair sorular yöneltilirken şirketlere de 2023 yılında yeni yan haklar sağlayıp sağlamayacakları ve motivasyon çalışmalarının somut sonuçlarını görüp görmedikleri soruldu.

YAN HAKLAR İÇİN 2023’TE YENİ ADIMLAR

Ankette, yan haklar konusunda çalışanlara, “Çalıştığınız şirketin size sunduğu yan haklar tatminkar mı?” sorusunu, şirketlere de “2023’te çalışanlarınız için yeni yan haklar sağlayacak mısınız?” sorusunu yönlendirdi.

Gıda, güvenlik, eğitim ve tekstil sektörlerinden firma ve çalışanların katıldığı ankette çalışanların yüzde 40’ı sunulan yan hakların tatmin edici olduğunu belirtirken yüzde 60’ı ise tatmin edici bulmadığını belirtti.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 75'İ YAN HAK BEKLİYOR

Ankete katılan şirketlerin yüzde 75’i gelecek yıl çalışanlarına yeni yan haklar sunacağını belirtirken, yüzde 25’i ise yeni yan haklar sunmayacağını bildirdi.

Şirketlerin çoğunun gelecek yıl yeni yan haklar tanıyacak olması çalışanlar için umut verici bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Çalışan performansını yükselten yan hakların arasında sosyal güvenlik ve sağlık sigortası gibi yasalarca zorunlu tutulan hakların yanı sıra işsizlik sigortası, tıbbi izin, yemek ücreti, yol yardımı, ücretli tatil, hayat sigortası, çalışan indirimleri, hediye çekleri, doğum günü izni, şirket telefonu-aracı, eğitim ödenekleri gibi şirketlerin tercihine göre birçok yan hak bulunuyor.

MOTİVASYON ÇALIŞMALARINDA SOMUT SONUÇLAR

Ekip ruhunun sürdürülebilmesi ve yüksek enerji ile çalışılması için şirketlerin son yıllarda motivasyon uygulamalarına eğilimi arttı. Bu noktada şirketler outdoor etkinlikler, online etkinlikler, takım oyunu etkinlikleri, sosyal sorumluluk etkinlikleri, seminerler, piknikler, atölyeler ya da kurumsal hediyeler gibi çeşitli motivasyon çalışmaları yapıyor.

Ankete katılan çalışanların yüzde 40’ı şirket çalışmalarını motive edici bulduklarını söylerken, yüzde 60’ı da motive etmediğini belirtti. Şirketlerin yüzde 80’i motivasyon çalışmalarının somut sonuçlarını gördüğünü belirtirken, yüzde 20’si de göremediğini belirtti.

Evden çalışanlar için tasarruf kılavuzuEvden çalışanlar için tasarruf kılavuzuEvden çalışmak, pandemiyle birlikte hayatımıza giren bir çalışma yöntemi. Fakat bu çalışma evlerde enerji tüketiminin ciddi oranda artmasına neden oluyor. Eğer tasarruf tedbirleri almıyorsanız ay sonunda ödeyeceğiniz faturalar moralinizi bozabilir.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800